HjemOpskrifterRibbenssteg med appelsin, bagt hokkaido, løg og rosmarin-dukkah
Ribbenssteg med appelsin, bagt hokkaido, løg og rosmarin-dukkah
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
flagesalt
1 kg ribbensteg
1 hokkaido græskar
2 løg
1 appelsin, saft og revet skal
2 spsk olivenolie
sort peber
dukkah:
50 g afskallede pistacienødder
1 tsk hel spidskommen
1 tsk stødt koriander
0.5 tsk sort peberkorn
2 spsk sesamfrø
flagesalt
1 spsk frisk rosmarin, hakket
Sådan gør du
1.
Gnid ribbensstegen med salt, og læg den i et ovnfast fad med sværsiden opad.
2.
Sørg for, at sværen ligger nogenlunde plant.
3.
Bag stegen ved 200°C i 1½ time.
4.
Flæk hokkaidoen, og skrab kernerne ud med en ske.
5.
Du behøver ikke skrælle den.
6.
Skær den i ca. 3 cm brede både.
7.
Skær hvert løg i 6 både.
8.
Vend grøntsagerne i et ovnfast fad
med appelsinsaft og -skal samt olivenolie, og krydr med salt og peber.
9.
Bag grøntsagerne i 35 min. i ovnen sammen med stegen.
10.
Hvis sværen på ribbensstegen ikke er sprød efter 1½ time,
kan du hæve temperaturen til 225°C og give den 10 min. ekstra.
11.
Til dukkah ristes pistacienødder i en tør pande sammen med spidskommen, koriander, peberkorn og sesamfrø i 2-3 min. ved middel varme, eller til det begynder at dufte.
12.
Kom blandingen over i en morter, og knus det groft.
13.
Bland med salt og rosmarin, og drys blandingen over de bagte grøntsager.