HjemOpskrifterRibbenssteg med appelsin, bagt hokkaido, løg og rosmarin-dukkah

Ribbenssteg med appelsin, bagt hokkaido, løg og rosmarin-dukkah

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • flagesalt
  • 1 kg ribbensteg
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 løg
  • 1 appelsin, saft og revet skal
  • 2 spsk olivenolie
  • sort peber
dukkah:
  • 50 g afskallede pistacienødder
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk sort peberkorn
  • 2 spsk sesamfrø
  • flagesalt
  • 1 spsk frisk rosmarin, hakket

Sådan gør du

  • 1.
    Gnid ribbensstegen med salt, og læg den i et ovnfast fad med sværsiden opad.

  • 2.
    Sørg for, at sværen ligger nogenlunde plant.

  • 3.
    Bag stegen ved 200°C i 1½ time.

  • 4.
    Flæk hokkaidoen, og skrab kernerne ud med en ske.

  • 5.
    Du behøver ikke skrælle den.

  • 6.
    Skær den i ca. 3 cm brede både.

  • 7.
    Skær hvert løg i 6 både.

  • 8.
    Vend grøntsagerne i et ovnfast fad med appelsinsaft og -skal samt olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 9.
    Bag grøntsagerne i 35 min. i ovnen sammen med stegen.

  • 10.
    Hvis sværen på ribbensstegen ikke er sprød efter 1½ time, kan du hæve temperaturen til 225°C og give den 10 min. ekstra.

  • 11.
    Til dukkah ristes pistacienødder i en tør pande sammen med spidskommen, koriander, peberkorn og sesamfrø i 2-3 min. ved middel varme, eller til det begynder at dufte.

  • 12.
    Kom blandingen over i en morter, og knus det groft.

  • 13.
    Bland med salt og rosmarin, og drys blandingen over de bagte grøntsager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3901 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
283 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 10.8 %1.8 g
Kulhydrat: 33.1 %5.5 g
Fedt: 56.1 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;