HjemOpskrifterRed velvet cupcakes med ”hjernemasse”

Red velvet cupcakes med ”hjernemasse”

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

12 kager
  • 110 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk rød pastafarve
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1.5 dl kærnemælk
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
Topping
  • 1 1 brev Dr. Oetker Cake Mousse pulver
  • 2.5 dl letmælk
  • 2 dråber rød frugtfarve, fx slikfarve

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk smør og sukker luftigt.

  • 2.
    Tilsæt æg og pisk dejen godt.

  • 3.
    Tilsæt 2 tsk rød farve og vanilla paste.

  • 4.
    Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det i dejen sammen med kærnemælk og citronsaft.

  • 5.
    Kom dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne 15-20 min. ved 180°C.

  • 6.
    Lad kagerne køle af på en rist.

  • 7.
    Til pynt piskes Dr. Oetker Cake Mousse pulver med letmælk med håndmikser ved lav hastighed i 1 minut og derefter høj hastighed i 4 min. til moussen er luftig.

  • 8.
    Farv moussen lyserød med 2 dråber rød farve.

  • 9.
    Fyld den i en sprøjtepose med lille rund tylle på ca. 5 mm.

  • 10.
    Sprøjt så moussen på – først to lige streger hen over midten, og så i zigzagmønster på hver side.

  • 11.
    Dryp evt. med lidt ekstra rød farve fortyndet med lidt vand til sidst, hvis det skal være ekstra ”blodigt”.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9125 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1040 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 6.4 %3.9 g
Kulhydrat: 51.6 %31.6 g
Fedt: 42 %11.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;