HjemOpskrifterRabarbersuppe med havreknas

Rabarbersuppe med havreknas

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Rabarbersuppe
  • 600 g rabarber
  • 6 tsk vaniljepasta
  • 250 g sukker
  • 1.4 liter vand
Havreknas
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 5 spsk flydende honning
  • 1 tsk vaniljepasta

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær rabarberne i tynde skiver.

  • 2.
    Tag 150 g fra og kom resten i en gryde sammen med vand.

  • 3.
    Kog det sammen i 10-12 min.

  • 4.
    Sigt så suppen over i en ren gryde.

  • 5.
    Kassér de udkogte rabarbere (eller tilsæt sukker og brug det som topping til fx skyr).

  • 6.
    Kom vaniljepaste og sukker i suppen og varm det op, til sukkeret er opløst.

  • 7.
    Sluk for varmen og kom de resterende rabarberskiver i.

  • 8.
    Lad suppen køle helt ned i køleskabet.

  • 9.
    Til havreknas kommes havregryn i en lille bradepande med bagepapir i.

  • 10.
    Kom honning over og sæt bradepanden i ovnen ved 180°C i 5 min.

  • 11.
    Vend rundt i det og giv det 5-7- min. mere til havregrynene er gyldne.

  • 12.
    Lad det køle ned og bræk det i stykker.

  • 13.
    Servér rabarbersuppen iskold med havreknas og fx vaniljeis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7654 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
306 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 3.5 %0.6 g
Kulhydrat: 92.8 %16.7 g
Fedt: 3.7 %0.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;