Rabarberkage

fork and spoon
Snacks
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Bund:
1 dl græskarkerner
300 g hvedemel
100 g rørsukker
1 tsk. salt
Reven skal af 1 usprøjtet citron
150 g smør
1 dl mælk
20 g gær
1 æg

Fyld:
300 g rabarber
1/2 spsk. kartoffelmel
150 g rørsukker

Sådan gør du

Blend græskarkernerne til groft mel. Bland mel, græskarkerner, sukker, salt og citronskal. Smuldr smørret i melblandingen. Lun mælken lidt og opløs gæren heri, tilsæt æg og melblanding. Ælt dejen godt igennem og stil på køl i 1 time. Skær rabarberne i mindre stykker og bland med kartoffelmel og sukker. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en diameter à 35 cm. Fordel rabarberne på midten af dejen. Fold den yderste del af dejen ind over tærten, så den danner en tyk kant, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen. Bag kagen på bagepapir i ovn ved 200° C i 15-20 minutter. Lad afkøle på en rist. Servér kagen med vanilleis til eller spis den, som den er.