HjemOpskrifterRabarberkage

Rabarberkage

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Bund
  • 1 dl græskarkerner
  • 300 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • Revet skal 1 citron (usprøjtet)
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
Fyld
  • 300 g rabarber
  • ½ spsk kartoffelmel
  • 250 g rørsukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend græskarkernerne til groft mel.

  • 2.
    Bland mel, græskarkerner, sukker, salt og citronskal.

  • 3.
    Smuldr smørret i melblandingen.

  • 4.
    Lun mælken lidt og opløs gæren heri, tilsæt æg og melblanding.

  • 5.
    Ælt dejen godt igennem og stil på køl i 1 time.

  • 6.
    Skær rabarberne i mindre stykker og bland med kartoffelmel og sukker.

  • 7.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord til en diameter à 35 cm.

  • 8.
    Fordel rabarberne på midten af dejen.

  • 9.
    Fold den yderste del af dejen ind over tærten, så den danner en tyk kant, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen.

  • 10.
    Bag kagen på bagepapir i ovn ved 200° C i 15-20 minutter.

  • 11.
    Lad afkøle på en rist.

  • 12.
    Servér kagen med vanilleis til eller spis den, som den er.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15463 kj / 3696 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1134 kj / 271 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 6.9 %4.6 g
Kulhydrat: 54.4 %36.2 g
Fedt: 38.7 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;