HjemOpskrifterQuinoasalat med agurk, radise, ærter og feta

Quinoasalat med agurk, radise, ærter og feta

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 175 g lys quinoa
  • 3.5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 agurk
  • 150 g ærter
  • saft fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 150 g Puck® salatost i blok
  • 1 bundt radise
  • 1 dl mynte
  • 1 dl ærteskud
  • 50 g pinjekerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom quinoaen i en sigte og skyl den i koldt vand.

  • 2.
    Lad det dryppe af og kom quinoaen i en gryde sammen med 3½ dl vand og salt.

  • 3.
    Lad quinoaen simre under låg i 15 min og lad den trække i 5 min.

  • 4.
    Løsn den med en gaffel og kom den over i en salatskål.

  • 5.
    Skær agurken i skiver og kom dem i den afkølede quinoa sammen med ærter.

  • 6.
    Vend sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

  • 7.
    Skær fetaen i mindre stykker og kom dem i salaten.

  • 8.
    Rens radiserne og skær dem i meget tynde skiver på langs – brug evt. et mandolinjern.

  • 9.
    Kom dem i salaten og pynt med mynteblade og ærteskud og drys med pinjekerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7658 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
501 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 15 %4.4 g
Kulhydrat: 28.9 %8.5 g
Fedt: 56.1 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;