Quinoasalat med agurk, radise, ærter og feta

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Quinoasalat med agurk, radise, ærter og feta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

175 g hvid/lys quinoa

3½ dl vand

1 tsk. groft salt

1 agurk

150 g bælgede, blancherede ærter (eller frosne, optøet)

Saft fra ½ citron

3 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

150 g feta

1 bundt radiser

1 håndfuld mynte

1 håndfuld ærteskud

50 g pinjekerner

Sådan gør du

Kom quinoaen i en sigte og skyl den i koldt vand. Lad det dryppe af og kom quinoaen i en gryde sammen med 3½ dl vand og salt. Lad quinoaen simre under låg i 15 min og lad den trække i 5 min. Løsn den med en gaffel og kom den over i en salatskål.

Skær agurken i skiver og kom dem i den afkølede quinoa sammen med ærter. Vend sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Skær fetaen i mindre stykker og kom dem i salaten. Rens radiserne og skær dem i meget tynde skiver på langs – brug evt. et mandolinjern. Kom dem i salaten og pynt med mynteblade og ærteskud og drys med pinjekerner. 

 

Energi pr. person: 2042KJ/488Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 8,5 g.