HjemOpskrifterPorresild med syrlig kørvelmarinade og æble

Porresild med syrlig kørvelmarinade og æble

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 porre
  • 140 g marinerede sild
  • 1 spsk solsikkeolie
  • salt
  • sort peber
  • 0.5 æble
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 1 1 håndfuld frisk kørvel
  • 2 spsk purløg
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
  • rugbrød
  • smilende æg
  • æble

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Tag sildefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle.

  • 2.
    Skær dem i 2-3 cm brede stykker.

  • 3.
    Skær porren i tynde skiver, og steg dem bløde i olie i ca. 10 min. ved middel varme.

  • 4.
    De skal ikke brune.

  • 5.
    Smag til med salt og peber, og lad dem køle lidt af.

  • 6.
    Skær æblet i tern.

  • 7.
    Rør creme fraiche sammen med finthakket kørvel, purløg og citronskal.

  • 8.
    Kom porre og æbleternene i, og krydr med salt og peber.

  • 9.
    Vend sildene forsigtigt i marinaden, og lad det trække i køleskabet i en time.

  • 10.
    Pynt med friske æblestykker, og nyd dem med rugbrød og evt. smilende æg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3752 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 11.6 %4.3 g
Kulhydrat: 21.1 %7.8 g
Fedt: 67.3 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;