Pocheret laks med fennikel, rødløg, citron, kapers og hvidvinssauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lakseside a 800 g.

1 fennikel skåret i skiver – gem de grønne toppe

1 rødløg skåret i tynde strimler

Fintrevet skal samt saften fra 1 usprøjtet citron

1/2 dl. kapers

Salt og friskkværnet peber

2 dl. hvidvin

 

Sauce:

2 dl. fiskebouillon

2 dl. sky fra fisken

Salt og hvid peber

1 dl. creme fraiche 38%

 

Pynt:

2 dl. friskplukket dild

Fennikeltoppe

Fint revet citronskal

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200°. Fold et stort stykke bagepapir ud i en stor bradepande. Læg laksesiden på papiret. Fordel fennikel, rødløg, citronsaft og citronskal på laksen. Drys med kapers samt salt og peber. Hæld hvidvin i bunden af ”pakken” og luk tæt til med sølvfolie. Pocher laksen i ovnen i ca. 30 min.

Når laksen er færdig, åbnes pakken, og skyen fra fisken sigtes forsigtig fra  og hældes i en gryde. Tilsæt fiskebouillon. Bring gryden i kog og pisk creme fraiche i og smag til med salt og peber. Tag fat i papiret og løft laksen over på et fad og drys med frisk dild, fennikeltoppe og revet citronskal. Server med ris eller perlespelt samt sauce.

 

Tilbehør: 320 g. fuldkornsris eller perlespelt

Energi pr. person: 2482 Kj/591 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11 g.
Kulhydrat: 2,2 g.
Fedt: 10,5 g.
Alkohol: 1,2 g