HjemOpskrifterPocheret laks med fennikel, rødløg, citron, kapers og hvidvinssauce

Pocheret laks med fennikel, rødløg, citron, kapers og hvidvinssauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 800 g ferske laks
  • 1 hel fennikel skåret i tynde skiver, gem de grønne toppe
  • 1 rødløg skåret i tynde strimler
  • 1 citron (usprøjtet), både skal og saft
  • 0.5 dl kapers
  • 2 dl hvidvin
sauce:
  • 2 dl fiskebouillon
  • 2 dl stegesky fra fisken
  • 1 dl creme fraiche 38%
pynt:
  • 2 dl friske dildkviste
  • toppe fra fennikel
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)
tilbehør:
  • 320 g ris eller perlespelt

Sådan gør du

  • 1.
    Forvarm ovnen til 200°.

  • 2.
    Fold et stort stykke bagepapir ud i en stor bradepande.

  • 3.
    Læg laksesiden på papiret.

  • 4.
    Fordel fennikel, rødløg, citronsaft og citronskal på laksen.

  • 5.
    Drys med kapers samt salt og peber.

  • 6.
    Hæld hvidvin i bunden af ”pakken” og luk tæt til med sølvfolie.

  • 7.
    Pocher laksen i ovnen i ca. 30 min.

  • 8.
    Når laksen er færdig, åbnes pakken, og skyen fra fisken sigtes forsigtig fra og hældes i en gryde.

  • 9.
    Tilsæt fiskebouillon.

  • 10.
    Bring gryden i kog og pisk creme fraiche i og smag til med salt og peber.

  • 11.
    Tag fat i papiret og løft laksen over på et fad og drys med frisk dild, fennikeltoppe og revet citronskal.

  • 12.
    Server med ris eller perlespelt samt sauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13685 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
584 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 24.8 %8.5 g
Kulhydrat: 34.1 %11.7 g
Fedt: 36.9 %5.8 g
Alkohol: 4.2 %0.8 g
;