4 personer
1 lakseside a 800 g.
1 fennikel skåret i skiver – gem de grønne toppe
1 rødløg skåret i tynde strimler
Fintrevet skal samt saften fra 1 usprøjtet citron
1/2 dl. kapers
Salt og friskkværnet peber
2 dl. hvidvin
Sauce:
2 dl. fiskebouillon
2 dl. sky fra fisken
Salt og hvid peber
1 dl. creme fraiche 38%
Pynt:
2 dl. friskplukket dild
Fennikeltoppe
Fint revet citronskal
Forvarm ovnen til 200°. Fold et stort stykke bagepapir ud i en stor bradepande. Læg laksesiden på papiret. Fordel fennikel, rødløg, citronsaft og citronskal på laksen. Drys med kapers samt salt og peber. Hæld hvidvin i bunden af ”pakken” og luk tæt til med sølvfolie. Pocher laksen i ovnen i ca. 30 min.
Når laksen er færdig, åbnes pakken, og skyen fra fisken sigtes forsigtig fra og hældes i en gryde. Tilsæt fiskebouillon. Bring gryden i kog og pisk creme fraiche i og smag til med salt og peber. Tag fat i papiret og løft laksen over på et fad og drys med frisk dild, fennikeltoppe og revet citronskal. Server med ris eller perlespelt samt sauce.
Tilbehør: 320 g. fuldkornsris eller perlespelt
Energi pr. person: 2482 Kj/591 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11 g.
Kulhydrat: 2,2 g.
Fedt: 10,5 g.
Alkohol: 1,2 g