Pocheret æg med grønne asparges, avocado og rugbrødsknas

0-30 min

Ingredienser

200 g grønne asparges

1 hjertesalat i tynde strimler

2 stk. avocado i halve

                               

Til pochering:

4 æg str. large

1 liter vand til pochering

3 spsk. eddike

 

Pynt:

4 tsk. sesamfrø, ristet

50 g rugbrødsknas, i mindre stykker

1 dl brøndkarse, hakket

4 tsk. jomfruolivenolie

1 tsk. sea salt

½ tsk. peber, kværnet

Knæk bunden af grønne asparges, de blancheres i kogende vand i ca. 1 min, skylles under koldt vand og drypper af.

Klargør hjertesalaten, snittes i tynde strimler.

Halver avocado, fjern stenen og hver halvdel skæres i skiver.

Til pochering:

Kom 1 liter vand i en lav gryde, tilsæt 3 spsk. eddike og kog op til lige under kogepunktet.

Kom 1 æg på en under kop, hvis det er friske æg er hviden fast.

Fjern evt. overskydende tynd æggehvide med et stykke køkkenrulle. Rør lidt rundt i vandet så det snurrer rundt. Hæld nu forsigtigt et æg i vandet og med en spiseske ”hjælp” æggehvide op over ægget. Giv det ca. 3 min. blommen skal være blød. Tag det forsigtigt op med en hulske og kom det på en tallerken. Pocher de øvrige æg. Lav kun et æg ad gangen.

 

Anret på 4 tallerkener; strimler af hjerte salat, blancheret asparges, halv avocado i skiver og et  pocheret æg.

Pynt med ristet sesam frø, rugbrødsknas og brøndkarse.

Dryp med olivenolie og drys sea salt og kværnet peber over anretningen.

 

 

Energi pr. person: 1302 Kj/ 310 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:  4,7 g.
Kulhydrat: 3,5 g.

Fedt: 10,5 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Pocheret æg med grønne asparges, avocado og rugbrødsknas

Knæk bunden af grønne asparges, de blancheres i kogende vand i ca. 1 min, skylles under koldt vand og drypper af.

Klargør hjertesalaten, snittes i tynde strimler.

Halver avocado, fjern stenen og hver halvdel skæres i skiver.

Til pochering:

Kom 1 liter vand i en lav gryde, tilsæt 3 spsk. eddike og kog op til lige under kogepunktet.

Kom 1 æg på en under kop, hvis det er friske æg er hviden fast.

Fjern evt. overskydende tynd æggehvide med et stykke køkkenrulle. Rør lidt rundt i vandet så det snurrer rundt. Hæld nu forsigtigt et æg i vandet og med en spiseske ”hjælp” æggehvide op over ægget. Giv det ca. 3 min. blommen skal være blød. Tag det forsigtigt op med en hulske og kom det på en tallerken. Pocher de øvrige æg. Lav kun et æg ad gangen.

 

Anret på 4 tallerkener; strimler af hjerte salat, blancheret asparges, halv avocado i skiver og et  pocheret æg.

Pynt med ristet sesam frø, rugbrødsknas og brøndkarse.

Dryp med olivenolie og drys sea salt og kværnet peber over anretningen.

 

 

Energi pr. person: 1302 Kj/ 310 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:  4,7 g.
Kulhydrat: 3,5 g.

Fedt: 10,5 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN