HjemOpskrifterPocheret æg med grønne asparges, avocado og rugbrødsknas

Pocheret æg med grønne asparges, avocado og rugbrødsknas

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g grønne asparges
  • 1 hjertesalat
  • 2 avocadoer
  • 4 tsk ristede sesamfrø
  • 50 g rugbrødschips med salt i mindre stykker
  • 1 dl hakket brøndkarse
  • 4 tsk jomfruolivenolie
  • flagesalt og friskkværnet sort peber
Pocherede æg
  • 4 store æg
  • 1 liter vand
  • 3 spsk eddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Knæk bunden af de grønne asparges, og lad dem blanchere i kogende vand i ca. 1 minut.

  • 2.
    Skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dryppe af.

  • 3.
    Snit hjertesalaten i tynde strimler.

  • 4.
    Halvér hver avocado, fjern stenen og skær hver halvdel i skiver.

  • 5.
    Kom 1 liter vand i en lav gryde, og tilsæt eddike.

  • 6.
    Varm det op til lige under kogepunktet.

  • 7.
    Udklæk ét æg på en underkop, og fjern evt. tynd æggehvide med et stykke køkkenrulle.

  • 8.
    Rør rundt i vandet med en ske eller et piskeris, til vandet snurrer rundt.

  • 9.
    Hæld forsigtigt ægget i vandet.

  • 10.
    Saml forsigtigt æggehviden med en spiseske.

  • 11.
    Lad det koge i ca. 3 minutter, så blommen stadig er helt blød.

  • 12.
    Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og læg det på en tallerken.

  • 13.
    Gentag med de øvrige æg.

  • 14.
    Anret hver tallerken med strimler af hjertesalat, blancheret asparges, avocadoskiver og et pocheret æg.

  • 15.
    Top med ristede sesamfrø, rugbrødsknas og brøndkarse.

  • 16.
    Dryp med olivenolie, og drys flagesalt og sort peber på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8463 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
428 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 11.9 %3.0 g
Kulhydrat: 23.9 %6.0 g
Fedt: 64.2 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;