Plumkage

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Plumkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

75 g mandler

100 g cocktailbær

125 g rosiner

100 g kandiseret appelsinskal

100 g sukat

1,5 dl mørk rom

Skal af 1 appelsin, usprøjtet

Skal af 1 citron, usprøjtet

250 g blødt smør i tern

300 g sukker

8 æg

500 g mel

½ tsk. kanel

½ tsk. nelliker

½ tsk. muskat

Pynt:

Flormelis 

Sådan gør du

Dag 1
Hak mandler og cocktailbær. Kom dem i en skål.

Kom rosiner, kandiseret appelsinskal, cocktailbær og sukat i skålen sammen med skallen af en citron og en appelsin.

Hæld mørk rom over, rør rundt og dæk skålen til med husholdningsfilm, lad den stå et døgn og trække.

Dag 2
Smør og sukker piskes sammen og æggene tilsættes et ad gangen. Mel og krydderier sigtes og vendes i. Til sidst vendes fyldet fra dagen før i kagen og hældes i en smurt form og bages ved 170 grader i ca. 1,5 time.

Lad kagen afkøle og server med drysset flormelis.
 

Energi pr. person: 4015 Kj/  956 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,8 g.
Kulhydrat: 46,0 g.
Fedt: 13,8 g
Alkohol: 2,6 g 

Se trin-for-trin video