Plumkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g cocktailbær
  • 75 g mandler
  • 125 g rosiner
  • 100 g kandiseret appelsinskal (usprøjtet)
  • 100 g sukat
  • 1.5 dl mørk rom
  • skal af 1 appelsin, udsprøjtet
  • skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 250 g blødt smør i tern
  • 300 g sukker
  • 8 æg
  • 500 g hvedemel
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
    pynt:
    • flormelis

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Dag 1 Hak mandler og cocktailbær.

    • 2.
      Kom dem i en skål.

    • 3.
      Kom rosiner, kandiseret appelsinskal, cocktailbær og sukat i skålen sammen med skallen af en citron og en appelsin.

    • 4.
      Hæld mørk rom over, rør rundt og dæk skålen til med husholdningsfilm, lad den stå et døgn og trække.

    • 5.
      Dag 2 Smør og sukker piskes sammen og æggene tilsættes et ad gangen.

    • 6.
      Mel og krydderier sigtes og vendes i.

    • 7.
      Til sidst vendes fyldet fra dagen før i kagen og hældes i en smurt form og bages ved 170 grader i ca. 1,5 time.

    • 8.
      Lad kagen afkøle og server med drysset flormelis.

    • 9.
      Energi pr. person: 4015 Kj/ 956 kcal.

    • 10.
      Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 5,8 g.

    • 11.
      Kulhydrat: 46,0 g.

    • 12.
      Fedt: 13,8 g Alkohol: 2,6 g Se trin-for-trin video.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    30616 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1266 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.3 g
    Protein: 6.5 %4.8 g
    Kulhydrat: 51.8 %38.6 g
    Fedt: 35.9 %12.3 g
    Alkohol: 5.8 %2.5 g
    ;