Plumkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g cocktailbær
  • 75 g mandler
  • 125 g rosiner
  • 100 g kandiseret appelsinskal (usprøjtet)
  • 100 g sukat
  • 1½ dl mørk rom
  • skal af 1 appelsin, udsprøjtet
  • skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 250 g blødt smør i tern
  • 300 g sukker
  • 8 æg
  • 500 g hvedemel
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt muskatnød
pynt:
  • flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dag 1 Hak mandler og cocktailbær.

  • 2.
    Kom dem i en skål.

  • 3.
    Kom rosiner, kandiseret appelsinskal, cocktailbær og sukat i skålen sammen med skallen af en citron og en appelsin.

  • 4.
    Hæld mørk rom over, rør rundt og dæk skålen til med husholdningsfilm, lad den stå et døgn og trække.

  • 5.
    Dag 2 Smør og sukker piskes sammen og æggene tilsættes et ad gangen.

  • 6.
    Mel og krydderier sigtes og vendes i.

  • 7.
    Til sidst vendes fyldet fra dagen før i kagen og hældes i en smurt form og bages ved 170 grader i ca. 1,5 time.

  • 8.
    Lad kagen afkøle og server med drysset flormelis.

  • 9.
    Energi pr. person: 4015 Kj/ 956 kcal.

  • 10.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 5,8 g.

  • 11.
    Kulhydrat: 46,0 g.

  • 12.
    Fedt: 13,8 g Alkohol: 2,6 g Se trin-for-trin video.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30885 kj / 7382 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1277 kj / 305 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 6.9 %5.2 g
Kulhydrat: 52.9 %39.7 g
Fedt: 34.4 %11.9 g
Alkohol: 5.8 %2.5 g
;