4 personer
20 g gær
1 tsk. groft salt
3-400 g hvedemel
2 dl tomatpassata eller puré
Salt og sort peber
200 g revet mozzarella
1 glas/dåse artiskokhjerter
1 rødløg
250 g cherrytomater
1 tsk. olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej. Stil dejen til hævning i 1½ time. Del den i 2-4 stykker og rul dem ud til pizzabunde. Smør tomatpassata ud på hver pizzabund og krydr med salt og peber. Fordel osten over pizzaerne. Hæld olien eller vandet fra artiskokkerne og del dem i halve eller kvarte. Læg dem over osten sammen med rødløg i strimler. Bag pizzaerne i 10-12 min. ved 250°C.
Del tomaterne i halve og vend med olie og lidt salt og peber. Kom dem på de færdige pizzaer sammen med lidt basilikumblade.
Energi pr. person: 1940KJ/464Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 20,3 g.
Fedt: 4,2 g.