Pizza med artiskok, rødløg og friske tomater

30-60 min
4 personer

Ingredienser

20 g gær

1 tsk. groft salt

3-400 g hvedemel

2 dl tomatpassata eller puré

Salt og sort peber 

200 g revet mozzarella

1 glas/dåse artiskokhjerter

1 rødløg

250 g cherrytomater

1 tsk. olivenolie

1 håndfuld frisk basilikum

Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej. Stil dejen til hævning i 1½ time. Del den i 2-4 stykker og rul dem ud til pizzabunde. Smør tomatpassata ud på hver pizzabund og krydr med salt og peber. Fordel osten over pizzaerne. Hæld olien eller vandet fra artiskokkerne og del dem i halve eller kvarte. Læg dem over osten sammen med rødløg i strimler. Bag pizzaerne i 10-12 min. ved 250°C.

Del tomaterne i halve og vend med olie og lidt salt og peber. Kom dem på de færdige pizzaer sammen med lidt basilikumblade.

 

Energi pr. person: 1940KJ/464Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 20,3 g.
Fedt: 4,2 g.

Pizza med artiskok, rødløg og friske tomater

Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej. Stil dejen til hævning i 1½ time. Del den i 2-4 stykker og rul dem ud til pizzabunde. Smør tomatpassata ud på hver pizzabund og krydr med salt og peber. Fordel osten over pizzaerne. Hæld olien eller vandet fra artiskokkerne og del dem i halve eller kvarte. Læg dem over osten sammen med rødløg i strimler. Bag pizzaerne i 10-12 min. ved 250°C.

Del tomaterne i halve og vend med olie og lidt salt og peber. Kom dem på de færdige pizzaer sammen med lidt basilikumblade.

 

Energi pr. person: 1940KJ/464Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 20,3 g.
Fedt: 4,2 g.