HjemOpskrifterPizza med artiskok, rødløg og friske tomater

Pizza med artiskok, rødløg og friske tomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 2 dl koncentreret tomatpuré
  • salt og sort peber
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1 rødløg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 tsk olivenolie
  • 90 g frisk basilikum (1 håndfuld)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør vand og gær sammen og tilsæt salt.

  • 2.
    Ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej.

  • 3.
    Stil dejen til hævning i 1½ time.

  • 4.
    Del den i 2-4 stykker og rul dem ud til pizzabunde.

  • 5.
    Smør tomatpassata ud på hver pizzabund og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Fordel osten over pizzaerne.

  • 7.
    Hæld olien eller vandet fra artiskokkerne og del dem i halve eller kvarte.

  • 8.
    Læg dem over osten sammen med rødløg i strimler.

  • 9.
    Bag pizzaerne i 10-12 min. ved 250°C.

  • 10.
    Del tomaterne i halve og vend med olie og lidt salt og peber.

  • 11.
    Kom dem på de færdige pizzaer sammen med lidt basilikumblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7868 kj / 1880 kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 112 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.4 g
Protein: 15.2 %4.2 g
Kulhydrat: 77.7 %21.4 g
Fedt: 7.1 %0.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;