HjemOpskrifterPatatas Bravas

Patatas Bravas

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt & peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 dåse hakket tomat
  • 75 g aioli
  • 2 spsk frisk oregano

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Skær dem i store tern på 2-3 cm, og vend dem i 1 spsk. olivenolie i et ovnfast fad med bagepapir.

  • 3.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 4.
    Bag dem ved 200°C i 35 min.

  • 5.
    Hak imens løg og hvidløg fint.

  • 6.
    Varm resten af olivenolien i en lille gryde, og steg løgene i et par minutter ved middel varme.

  • 7.
    Tilsæt så hvidløg og begge slags paprika, og steg videre i et halvt minut.

  • 8.
    Kom tomaterne ved, og krydr med lidt salt og peber.

  • 9.
    Lad sovsen simre i 20 min., så den koger ind til halvdelen.

  • 10.
    Blend med en stavblender.

  • 11.
    Kom de ristede kartofler i et fad, og kom tomatsovsen over.

  • 12.
    Top med aioli, og drys med oregano.

  • 13.
    Servér som snack med tandstikkere til at tage kartoflerne med.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3418 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
306 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 8 %1.4 g
Kulhydrat: 52.9 %9.5 g
Fedt: 39.1 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;