Pasta Pomodoro

fork and spoon
Frokost
clock
30-60 min
pasta_pomodoro
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Pomodoro-sauce:

2 små løg

4 fed hvidløg

3 tomater

2 spsk olivenolie

2 spsk frisk timian

½ lille rød chili

1 tsk sukker

1 spsk balsamicoeddike

1 ds flåede tomater

2 dl vand

1 tsk seasalt

 

Pynt:

50 g revet parmesanost

1 dl frisk basilikum

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og tomater groft. Varm en gryde op med olivenolie og sauter løg under omrøring i ca. 5 minutter, til de er glaserede. Kom hvidløg, tomater, frisk timian, rød chili og sukker i og rør det rundt i 1-2 minutter. Kom balsamicoeddiken ved og lad det bruse af i 1 minut. Kom flåede tomater og vand i og lad det småsimre i 10 minutter uden låg.

Blend tomatblandingen med en stavblender og smag til med salt. Kog spaghetti al dente i kogende vand tilsat salt. Si vandet fra med en sigte, og kom spaghetti tilbage i gryden. Vend tomatsaucen godt sammen med spaghettien og servér straks på lune tallerkener.

Anret med revet parmesanost og frisk basilikum.

 

Energi pr. person: 2007 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,0 g
Fedt: 2,5 g
Kulhydrat: 22,5 g