HjemOpskrifterPasta Pomodoro

Pasta Pomodoro

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
pomodoro-sauce:
  • 2 små løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk timian
  • 0.5 lille rød chilipeber
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 dl vand
  • 1 tsk havsalt
    pynt:
    • 50 g revet parmesanost
    • 1 dl frisk basilikum

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Hak løg, hvidløg og tomater groft.

    • 2.
      Varm en gryde op med olivenolie og sauter løg under omrøring i ca. 5 minutter, til de er glaserede.

    • 3.
      Kom hvidløg, tomater, frisk timian, rød chili og sukker i og rør det rundt i 1-2 minutter.

    • 4.
      Kom balsamicoeddiken ved og lad det bruse af i 1 minut.

    • 5.
      Kom flåede tomater og vand i og lad det småsimre i 10 minutter uden låg.

    • 6.
      Blend tomatblandingen med en stavblender og smag til med salt.

    • 7.
      Kog spaghetti al dente i kogende vand tilsat salt.

    • 8.
      Si vandet fra med en sigte, og kom spaghetti tilbage i gryden.

    • 9.
      Vend tomatsaucen godt sammen med spaghettien og servér straks på lune tallerkener.

    • 10.
      Anret med revet parmesanost og frisk basilikum.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    2740 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    242 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.9 g
    Protein: 17.5 %2.5 g
    Kulhydrat: 24.9 %3.5 g
    Fedt: 57.6 %3.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;