HjemOpskrifterPasta med nordisk pesto og sugarsnaps

Pasta med nordisk pesto og sugarsnaps

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk klippet purløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 20 g solsikkekerner
  • 75 g revet vesterhavsost
  • 0.5 dl koldpresset rapsolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt og sort peber
  • 150 g sukkerærter
  • 400 g tørret spaghetti

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom persille i en blender sammen med purløg, solsikkekerner, ost, olie og eddike.

  • 2.
    Blend det til en grov pesto og smag til med salt og peber.

  • 3.
    Brug evt. en smule vand til at løsne pestoen lidt op, hvis den er for tyk.

  • 4.
    Kog en stor gryde med vand op og tilsæt 1 spsk groft salt.

  • 5.
    Kom spaghettien i og kog den al dente.

  • 6.
    Kom sugar snap ærter i et dørslag og skyl med koldt vand.

  • 7.
    Lad dem ligge der.

  • 8.
    Gem 1½ dl af pastavandet og hæld pastaen i dørslaget, oven i ærterne.

  • 9.
    Kom pasta og ærter tilbage i gryden og vend sammen med pestoen og pastavandet.

  • 10.
    Server med det samme, evt. med ekstra revet ost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9810 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1272 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 14.4 %10.8 g
Kulhydrat: 52.4 %39.2 g
Fedt: 33.2 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;