Pasta med nordisk pesto og sugarsnaps

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Pasta med nordisk pesto og sugarsnaps
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lille bundt bredbladet persille

2 spsk klippet purløg

20 g solsikkekerner

75 g revet hårdt ost, fx Vesterhavsost, Krystalost eller anden fast ost

½ dl koldpresset rapsolie

1 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike

salt og sort peber

150 g sugarsnap ærter

400 g spaghetti

Sådan gør du

Kom persille i en blender sammen med purløg, solsikkekerner, ost, olie og eddike. Blend det til en grov pesto og smag til med salt og peber. Brug evt. en smule vand til at løsne pestoen lidt op, hvis den er for tyk.

Kog en stor gryde med vand op og tilsæt 1 spsk groft salt. Kom spaghettien i og kog den al dente.

Kom sugar snap ærter i et dørslag og skyl med koldt vand. Lad dem ligge der. Gem 1½ dl af pastavandet og hæld pastaen i dørslaget, oven i ærterne. Kom pasta og ærter tilbage i gryden og vend sammen med pestoen og pastavandet. Server med det samme, evt. med ekstra revet ost.

 

Energi pr. person: 2427KJ/580Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,7 g.
Kulhydrat: 40,1 g.
Fedt: 11,3 g.