Pasta med nordisk pesto og sugarsnaps

0-30 min
4 personer

Ingredienser

1 lille bundt bredbladet persille

2 spsk klippet purløg

20 g solsikkekerner

75 g revet hårdt ost, fx Vesterhavsost, Krystalost eller anden fast ost

½ dl koldpresset rapsolie

1 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike

salt og sort peber

150 g sugarsnap ærter

400 g spaghetti

Om råvarerne

Kom persille i en blender sammen med purløg, solsikkekerner, ost, olie og eddike. Blend det til en grov pesto og smag til med salt og peber. Brug evt. en smule vand til at løsne pestoen lidt op, hvis den er for tyk.

Kog en stor gryde med vand op og tilsæt 1 spsk groft salt. Kom spaghettien i og kog den al dente.

Kom sugar snap ærter i et dørslag og skyl med koldt vand. Lad dem ligge der. Gem 1½ dl af pastavandet og hæld pastaen i dørslaget, oven i ærterne. Kom pasta og ærter tilbage i gryden og vend sammen med pestoen og pastavandet. Server med det samme, evt. med ekstra revet ost.

 

Energi pr. person: 2427KJ/580Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,7 g.
Kulhydrat: 40,1 g.
Fedt: 11,3 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Pasta med nordisk pesto og sugarsnaps

Kom persille i en blender sammen med purløg, solsikkekerner, ost, olie og eddike. Blend det til en grov pesto og smag til med salt og peber. Brug evt. en smule vand til at løsne pestoen lidt op, hvis den er for tyk.

Kog en stor gryde med vand op og tilsæt 1 spsk groft salt. Kom spaghettien i og kog den al dente.

Kom sugar snap ærter i et dørslag og skyl med koldt vand. Lad dem ligge der. Gem 1½ dl af pastavandet og hæld pastaen i dørslaget, oven i ærterne. Kom pasta og ærter tilbage i gryden og vend sammen med pestoen og pastavandet. Server med det samme, evt. med ekstra revet ost.

 

Energi pr. person: 2427KJ/580Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,7 g.
Kulhydrat: 40,1 g.
Fedt: 11,3 g.