HjemOpskrifterPasta aglio e olio med ost, citron og pistacienødder

Pasta aglio e olio med ost, citron og pistacienødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g tørret spaghetti af god kvalitet
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 0.5 tsk salt
Topping
  • 170 g parmigiano reggiano
  • 1 citron
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • 2 spsk grofthakkede pistacienødder

Sådan gør du

  • 1.
    Snit hvidløg i meget tynde skiver, og hak chili fint.

  • 2.
    Sautér forsigtigt hvidløg, chili og friskkværnet sort peber i olie på en pande ved medium varme.

  • 3.
    Kog din spaghetti i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisninger, og bland derefter med hvidløg og chiliolie.

  • 4.
    Smag til med hakket persille og salt.

  • 5.
    Anret spaghettien i dybe tallerkener, og top med rigelig revet ost, revet citronskal, ristede pinjekerner og pistacienødder.

  • 6.
    Server straks, og nyd denne lækre og nemme pastaret.

  • 7.
    Tip: Tilføj vannameirejer og palmekål for at skabe en helt ny version af pastaretten. Det smager fantastisk!

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11910 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1393 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 17.2 %14.1 g
Kulhydrat: 45.3 %37.1 g
Fedt: 37.5 %14.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;