HjemOpskrifterPåskekage med citron og hvid chokoladecreme

Påskekage med citron og hvid chokoladecreme

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 4 æg
  • 60 g hvedemel
  • 1.5 citroner (usprøjtede) (fintrevet skal herfra)
Hvid chokoladecreme
  • 200 g hvid chokolade
  • 4 dl fløde
  • 2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk citronsaft
Pynt
  • chokolade i påskelook. Fx farverige påskeæg

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

  • 2.
    Riv marcipan fint, og pisk det sammen med smør og sukker.

  • 3.
    Pisk et æg i og tilsæt herefter halvdelen af melet.

  • 4.
    Pisk resten af æggene i et ad gangen.

  • 5.
    Tilsæt resten af melet og fintrevet citronskal.

  • 6.
    Pisk til en ensartet dej.

  • 7.
    Beklæd en springform på 20 cm. med bagepapir i bunden, og hæld dejen i.

  • 8.
    Bag ved 175 °C i 40 minutter.

  • 9.
    Lad kagen køle af og befri den herefter fra formen.

Hvid chokoladereme
  • 1.
    Opblød husblas i koldt vand.

  • 2.
    Hak hvid chokolade fint.

  • 3.
    Flæk vaniljestangen, skrab vaniljen ud og kom det i en skål med den hakkede chokolade.

  • 4.
    Kom citronsaft og fløde i en kasserolle.

  • 5.
    Varm det op og smelt husblas heri.

  • 6.
    Hæld blandingen med fløde, citron og husblas over den hakkede chokolade med vanilje.

  • 7.
    Rør med en dejskraber i midten til det samler sig til en ensartet creme.

  • 8.
    Kom husholdningsfilm på helt ned til cremen og sæt den på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

  • 9.
    Pisk herefter cremen til en fast, men blød konsistens.

  • 10.
    Smør cremen ud på kagen og pynt med små påskeæg i forskellige farver og størrelser.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20737 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1224 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 5.5 %4.0 g
Kulhydrat: 39 %28.1 g
Fedt: 55.5 %18.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;