HjemOpskrifterPaneret rødspætte med ovnstegte kartofler, spidskålssalat og urtedip

Paneret rødspætte med ovnstegte kartofler, spidskålssalat og urtedip

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 Strandby Fisk flåede rødspættefileter
  • 1 dl urter, frisk timian og estragon
  • 3 dl pankorasp
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 100 g smør
Ovnstegte kartofler
  • 700 g nye kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
Urtedip
  • ½ dl kørvel
  • ½ dl kruspersille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ citron (usprøjtet)
Spidskålssalat
  • ½ spidskål
  • 1 dl dild
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl blåbær
Pynt
  • 1 citron
  • 1 dl frisk estragon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub de nye kartofler, vend dem i olivenolie, salt og peber, og læg dem på en bageplade.

  • 2.
    Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre.

  • 3.
    Fortsæt med fisken: Hak urter og bland dem sammen med panko-rasp, salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Vend rødspættefileterne i mel og derefter i sammenpisket æg.

  • 5.
    Vend dem til sidst i urteblandingen.

  • 6.
    Steg de panerede rødspættefileter i smør på en varm pande, til de er gennemstege og har en sprød overflade.

  • 7.
    Hak kørvel, persille og hvidløg fint.

  • 8.
    Bland de hakkede urter og hvidløg med creme fraiche, mayonnaise og saft og skal fra ½ citron.

  • 9.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 10.
    Snit spidskål fint.

  • 11.
    Hak dild og bland sammen med olivenolie og citronsaft.

  • 12.
    Pynt med blåbær.

  • 13.
    Servér de panerede rødspættefileter med ovnstegte kartofler, urtedip og spidskålsalat.

  • 14.
    Pynt med citronbåde og frisk estragon.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16999 kj / 4063 kcal
Næringsindhold pr. 100g
686 kj / 164 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 11 %4.4 g
Kulhydrat: 33.8 %13.6 g
Fedt: 55.2 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;