HjemOpskrifterPåskemuffins

Påskemuffins

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 150 g smør
  • 0.5 dl letmælk
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
frosting:
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 100 g flødeost naturel
  • 200 g flormelis
  • gul frugtfarve, fx slikfarve (eller anden farve)
gul sukker til pynt:
  • 100 g sukker
  • gul frugtfarve, fx slikfarve

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gul sukker: Kom sukker i en skål, dryp gul frugtfarve i sukkeret til det har ønskede gule farve uden at det bliver for vådt.

  • 2.
    Kom det gule sukker på en tallerken og bred det ud til tørre.

  • 3.
    Muffindej: Smelt smør i en gryde.

  • 4.
    Kom smør i en skål sammen med mælk.

  • 5.
    Pisk sukker, æg og vaniljepulver til det er hvidt og skummende.

  • 6.
    Bland mel, salt og bagepulver sammen.

  • 7.
    Rør melblandingen sammen med æggemassen, smeltet smør og mælk, rør til det har en ensartet konsistens.

  • 8.
    Kom 8-10 papirforme i en fast muffinform.

  • 9.
    Fordel dejen i formene.

  • 10.
    Bages ved 200 °C midt i ovn i ca.17-18 min.

  • 11.
    Tag muffins ud og lad dem afkøle på rist.

  • 12.
    De skal være helt kolde inden frosting og påskekylling pynt kommes på.

  • 13.
    Frosting: Kom smør og flødeost i en skål, sigt flormelis i.

  • 14.
    Pisk med elpisker, tilsæt gul frugtfarve til det har den ønskede farve.

  • 15.
    Pisk frosting til en ensartet konsistens.

  • 16.
    Smør det på de afkølede cupcakes.

  • 17.
    Dup cupcake med frosting i det gule sukker og de er klar til at blive pyntet færdige.

  • 18.
    Lav små øjne af chokoladeknapper med en lille prik hvid glasur.

  • 19.
    Kom 2 stk. chokoladeknapper på som øjne. 1 stk. gulerod til næb og 2 stk. fødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18421 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1728 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 2.9 %2.9 g
Kulhydrat: 48.5 %49.4 g
Fedt: 48.6 %22.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;