Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Mest solgte
Julefrokost
Tyroler-buffet
Nytårsmenu
Mortens aften and
Find butik og bestil her
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Julen
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Påskeæg med rabarbermousse og saltet nøddekaramel
Påskeæg med rabarbermousse og saltet nøddekaramel
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
300 g hvid chokolade
lidt sølvstøv
saltet nøddekaramel:
1 dåse kondenseret mælk
0.5 tsk havsalt
80 g hasselnødder
rarbarbermousse:
4 blade husblas
400 g rabarber
1 æble
1 vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 øko citron (usprøjtet), saft og skal
1 dl Cheasy® skyr naturel
1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
i øvrigt:
20 g hasselnødder
spiselig blomst
lidt saltet pistacienøddekerne
lidt sølvstøv
Sådan gør du
1.
Pensl formene med sølvstøv.
2.
Temperer den hvide chokolade og støb 4 chokoladeskaller (gerne påskeæg-formet).
3.
Sørg for hele formen er dækket med chokolade, og vend herefter formen på hoved og bank/ryst overskydende chokolade ud.
4.
Gem chokoladen til senere.
5.
Skrab overfladen på chokoladeskallerne pæn og stil dem på køl til chokoladen har sat sig.
6.
Befri chokoladeskallerne fra formen og læg dem i en anden form, skål eller glas, så de er lette at fylde med fyld og flytte.
7.
Temperer den gemte chokolade og støv 4 nye chokoladeskaller - de skal være låget.
8.
Kog dåsen med kondenseret mælk i 3-4 timer i en gryde med rigeligt vand under låg.
9.
Lad dåsen køle helt af inden karamellen tages ud af dåsen.
10.
Del karamellen i to portioner og gem den anden portion til en anden god gang.
11.
Rør havsalt i karamellen.
12.
Hak hasselnødder fint og rør dem i karamellen.
13.
Læg 1 spsk saltet nøddekaramel i hvert påskeæg.
14.
Gemt resten af nøddekaramellen til at pynte af med.
15.
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
16.
Rabarber skyldes og renses.
17.
Skær dem i små stykker – 2 cm.
18.
Æblet skrælles og skæres i små stykker.
19.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
20.
Kog rabarber- og æblestykker møre i ca. 10-15 min. sammen med den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronsaft og -skal.
21.
Herefter fiskes den tomme vaniljestang op af rabarbermassen, og massen blendes til en fin og glat puré.
22.
Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas.
23.
Lad den køle let af ved stuetemperatur.
24.
Vend forsigtigt skyr i den let afkølede rabarberpuré.
25.
Pisk fløde til en let flødeskum og vend til sidst flødeskummet i massen.
26.
Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul.
27.
Støb rabarbermoussen i chokoladeskallerne.
28.
Stil dem på køl i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.
29.
Rist hasselnødderne af i ovnen på 180 grader varmluft i 10 min.
30.
Nulr skallerne af hasselnødderne.
31.
Gem nogle hele nødder og del de øvrige nødder i flotte halve nødder.
32.
Dekorer med lidt nøddekaramel, hasselnødder, blomster/skovsyrer. pistacienødder og sølvstøv.
33.
Læg den anden chokoladeskal på kagen, og du har nu et helt påskeæg.
SPISETID opskrift
Dessert
Påske
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17009 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
937 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.0 g
Protein:
8.2 %
4.5 g
Kulhydrat:
32.5 %
17.9 g
Fedt:
59.3 %
15.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;