Påskeæg med rabarbermousse og saltet nøddekaramel

fork and spoon
Dessert
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

lidt sølvstøv
300 g god hvid chokolade

Saltet nøddekaramel
1 dåse kondenseret mælk
1/2 tsk havsalt
80 g hasselnødder (eller din yndlingsnød)

Rabarbermousse

4 blade husblas
400 g rabarber
1 æble, evt. Elstar
1 god vaniljestang

100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
1 dl skyr
1,5 dl piskefløde

I øvrigt
20 g hasselnødder (eller din yndlings nød)

spiselige blomster eller skovsyrer
lidt pistacienødder
lidt sølvstøv
 

 

Sådan gør du

Pensl formene med sølvstøv. Temperer den hvide chokolade og støb 4 chokoladeskaller (gerne påskeæg-formet). Sørg for hele formen er dækket med chokolade, og vend herefter formen på hoved og bank/ryst overskydende chokolade ud. Gem chokoladen til senere. Skrab overfladen på chokoladeskallerne pæn og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Befri chokoladeskallerne fra formen og læg dem i en anden form, skål eller glas, så de er lette at fylde med fyld og flytte. Temperer den gemte chokolade og støv 4 nye chokoladeskaller - de skal være låget.
 

Kog dåsen med kondenseret mælk i 3-4 timer i en gryde med rigeligt vand under låg. Lad dåsen køle helt af inden karamellen tages ud af dåsen. Del karamellen i to portioner og gem den anden portion til en anden god gang. Rør havsalt i karamellen. Hak hasselnødder fint og rør dem i karamellen. Læg 1 spsk saltet nøddekaramel i hvert påskeæg. Gemt resten af nøddekaramellen til at pynte af med.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Æblet skrælles og skæres i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene og mas dem sammen med en smule af sukkeret. Kog rabarber- og æblestykker møre i ca. 10-15 min. sammen med den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronsaft og -skal. Herefter fiskes den tomme vaniljestang op af rabarbermassen, og massen blendes til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Vend forsigtigt skyr i den let afkølede rabarberpuré. Pisk fløde til en let flødeskum og vend til sidst flødeskummet i massen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i chokoladeskallerne. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Rist hasselnødderne af i ovnen på 180 grader varmluft i 10 min. Nulr skallerne af hasselnødderne. Gem nogle hele nødder og del de øvrige nødder i flotte halve nødder. Dekorer med lidt nøddekaramel, hasselnødder, blomster/skovsyrer. pistacienødder og sølvstøv. Læg den anden chokoladeskal på kagen, og du har nu et helt påskeæg. 

 

Energi pr. stk.: 849 KJ/202 Kcal. 

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 3 g.

Kulhydrat: 27,5 g.

Fedt: 9,6 g.