Ovnstegte sild med æblesirup - nøglehulsmærket opskrift

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



400 g rensede sildefileter eller hornfisk

1 tsk groft salt

peber

40 g dild

30 g pinjekerner eller hakkede mandler

½ dl rugmel

1 spsk olie, fx olivenolie eller kold presset rapsolie



Æblesirup

4 dl æblemost

1 spsk æble- eller hvidvinseddike

2 spsk sukker

2 løg, fx rødløg

2 æbler

1 lille savoykål, ca. 300 g renset vægt

1 tsk groft salt

peber



Tilbehør

1 kg kartofler



 

Sådan gør du

Kog kartoflerne i usaltet vand, da resten af retten giver smagen.

Klip finnerne af sildefileterne. Krydr fiskene med 1 tsk salt og peber. Fordel hakket dild og pinjekerner i dem og luk dem sammen. Læg sildene i en smurt ovnfast fad. Lav evt. nogle snit i sildene. Drys rugmel over og dryp med olivenolie. Stil sildene i ovnen ved 200 grader ca. 20-25 min. på midterste ovnribbe til de er gennemstegte.

Kog æblemost, æbleeddike og sukker ned til det halve. Skær løgene i både. Skær æblerne i både, og fjern kernehuset. Snit kålen fint. Kom løg, æblebåde og kål i siruppen. Kog det med 5 min. Smag til med 1 tsk salt og peber. Server æblesiruppen til sildene sammen med kartoflerne.

Tips
Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1 tsk groft salt til kartoflernes kogevand.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen