HjemOpskrifterOvnstegte sild med æblesirup - nøglehulsmærket opskrift

Ovnstegte sild med æblesirup - nøglehulsmærket opskrift

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g rensede dobbelt sildefileter
  • sort peber
  • 40 g frisk dild
  • 30 g hakkede pinjekerner
  • 0.5 dl rugmel
  • 1 spsk olivenolie
  • æblesirup
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 2 rødløg
  • 2 æbler
  • 1 savojkål
  • 1 tsk groft salt
Tilbehør:
  • 1 kg små kartofler

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne i usaltet vand, da resten af retten giver smagen.

  • 2.
    Klip finnerne af sildefileterne.

  • 3.
    Krydr fiskene med 1 tsk salt og peber.

  • 4.
    Fordel hakket dild og pinjekerner i dem og luk dem sammen.

  • 5.
    Læg sildene i en smurt ovnfast fad.

  • 6.
    Lav evt. nogle snit i sildene.

  • 7.
    Drys rugmel over og dryp med olivenolie.

  • 8.
    Stil sildene i ovnen ved 200 grader ca. 20-25 min. på midterste ovnribbe til de er gennemstegte.

  • 9.
    Kog æblemost, æbleeddike og sukker ned til det halve.

  • 10.
    Skær løgene i både.

  • 11.
    Skær æblerne i både, og fjern kernehuset.

  • 12.
    Snit kålen fint.

  • 13.
    Kom løg, æblebåde og kål i siruppen.

  • 14.
    Kog det med 5 min.

  • 15.
    Smag til med 1 tsk salt og peber.

  • 16.
    Server æblesiruppen til sildene sammen med kartoflerne.

  • 17.
    Tips Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1 tsk groft salt til kartoflernes kogevand. Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8620 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 22.2 %4.4 g
Kulhydrat: 54.6 %11.0 g
Fedt: 23.2 %2.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;