Ovnstegt øl- og honningmarineret ørred med baconstuvet savoykål

30-60 min
4 personer

Ingredienser

125 g bacon i tern

1 kg fintsnittet savoykål

3 dl fløde fraiche

250 g gulerødder i strimler

300 g kogt perlespelt (150 g ukogt)

1 tsk salt

Friskkværnet peber

 

2 ferske ørredfileter (600 g)

2 spsk akaciehonning

1 tsk salt

1 tsk cayennepeber

1 dl mørk øl

Fjern de yderste blade fra kålhovedet og skær resten i fine strimler.

Brun bacontern i en tykbundet gryde, tilsæt fløde fraiche og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den fintsnittede kål og lad det koge ind i ca. 10 minutter. Tilsæt gulerødder, perlespelt, salt og peber og smag til (hold det varmt).

Kom ørredfileten i et smurt ovnfast fad og pensl den med honning og drys med salt og cayennepeber. Kom øl ved og bag den i ca. 15 minutter ved 165 grader.  Server øl og honning-stegt ørred med savoykålsstuvningen.
 

Energi pr. person: 3205 Kj/ 763 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 7,0 g.
Alkohol: 0,5 g.

Fjern de yderste blade fra kålhovedet og skær resten i fine strimler.

Brun bacontern i en tykbundet gryde, tilsæt fløde fraiche og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den fintsnittede kål og lad det koge ind i ca. 10 minutter. Tilsæt gulerødder, perlespelt, salt og peber og smag til (hold det varmt).

Kom ørredfileten i et smurt ovnfast fad og pensl den med honning og drys med salt og cayennepeber. Kom øl ved og bag den i ca. 15 minutter ved 165 grader.  Server øl og honning-stegt ørred med savoykålsstuvningen.
 

Energi pr. person: 3205 Kj/ 763 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 7,0 g.
Alkohol: 0,5 g.