HjemOpskrifterOvnstegt øl- og honningmarineret ørred med baconstuvet savoykål

Ovnstegt øl- og honningmarineret ørred med baconstuvet savoykål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg fintsnittet savojkål
  • 1 bæger flødefraiche
  • 125 g bacontern
  • 250 g gulerødder i strimler
  • 300 g kogt perlespelt
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g ferske ørredfileter (2 stk)
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 dl mørk øl

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern de yderste blade fra kålhovedet og skær resten i fine strimler.

  • 2.
    Brun bacontern i en tykbundet gryde, tilsæt fløde fraiche og bring det i kog under omrøring.

  • 3.
    Tilsæt den fintsnittede kål og lad det koge ind i ca. 10 minutter.

  • 4.
    Tilsæt gulerødder, perlespelt, salt og peber og smag til (hold det varmt).

  • 5.
    Kom ørredfileten i et smurt ovnfast fad og pensl den med honning og drys med salt og cayennepeber.

  • 6.
    Kom øl ved og bag den i ca. 15 minutter ved 165 grader.

  • 7.
    Server øl og honning-stegt ørred med savoykålsstuvningen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14135 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 24.2 %7.6 g
Kulhydrat: 38.8 %12.1 g
Fedt: 36.4 %5.2 g
Alkohol: 0.6 %0.1 g
;