Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ovnstegt medister med kartofler, æble og salvie

Bedømmelse (11)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

400 g medisterpølse

Salt og peber

 

Rodfrugtsblanding

2 løg

3 æbler

700 g kartofler

200 g farvede beder

200 g pastinak

200 g farvede gulerødder

½ dl olivenolie

Salt og kværnet peber

1 dl friske salvieblade

Om råvarerne

Skær løg, æbler, kartofler og farvede beder i både. Skær pastinak i mindre stykker og skær farvede gulerødder i skiver. Vend alle grøntsager sammen i en bradepande med olivenolie, salt, kværnet peber og salvieblade. Steg dem i ovnen i 20 minutter ved 220°C.

Dup medisterpølse med et stykke køkkenrulle og prik huller i medisterpølsen med en kødnål. Når grøntsagerne har fået 20 minutter, lægges medisterpølsen ovenpå grøntsagerne. Krydr med salt og kværnet peber, og giv grøntsager og medisterpølse yderligere 25-30 minutter ved 200°C. Medisterpølsen skal være gylden og gennemstegt. Skær medisterpølsen i mindre stykker og anret i dybe tallerkener med grøntsager i bunden. Pynt med frisk salvie.

Tip: Giv medisterpølsen et lille drys af stødt kanel eller stødt nellike inden ovnstegning.

 

Energi pr. person: 2162 kJ / 515 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 10,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Ovnstegt medister med kartofler, æble og salvie

Skær løg, æbler, kartofler og farvede beder i både. Skær pastinak i mindre stykker og skær farvede gulerødder i skiver. Vend alle grøntsager sammen i en bradepande med olivenolie, salt, kværnet peber og salvieblade. Steg dem i ovnen i 20 minutter ved 220°C.

Dup medisterpølse med et stykke køkkenrulle og prik huller i medisterpølsen med en kødnål. Når grøntsagerne har fået 20 minutter, lægges medisterpølsen ovenpå grøntsagerne. Krydr med salt og kværnet peber, og giv grøntsager og medisterpølse yderligere 25-30 minutter ved 200°C. Medisterpølsen skal være gylden og gennemstegt. Skær medisterpølsen i mindre stykker og anret i dybe tallerkener med grøntsager i bunden. Pynt med frisk salvie.

Tip: Giv medisterpølsen et lille drys af stødt kanel eller stødt nellike inden ovnstegning.

 

Energi pr. person: 2162 kJ / 515 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 10,0 g