HjemOpskrifterOvnstegt medister med kartofler, æble og salvie

Ovnstegt medister med kartofler, æble og salvie

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g medisterpølser
  • salt og sort peber
rodfrugtblanding:
  • 2 løg
  • 3 æbler
  • 700 g kartofler
  • 200 g rødbeder
  • 200 g pastinakker
  • 200 g gulerødder
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl frisk salvieblad

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg, æbler, kartofler og farvede beder i både.

  • 2.
    Skær pastinak i mindre stykker og skær farvede gulerødder i skiver.

  • 3.
    Vend alle grøntsager sammen i en bradepande med olivenolie, salt, kværnet peber og salvieblade.

  • 4.
    Steg dem i ovnen i 20 minutter ved 220°C.

  • 5.
    Dup medisterpølse med et stykke køkkenrulle og prik huller i medisterpølsen med en kødnål.

  • 6.
    Når grøntsagerne har fået 20 minutter, lægges medisterpølsen ovenpå grøntsagerne.

  • 7.
    Krydr med salt og kværnet peber, og giv grøntsager og medisterpølse yderligere 25-30 minutter ved 200°C.

  • 8.
    Medisterpølsen skal være gylden og gennemstegt.

  • 9.
    Skær medisterpølsen i mindre stykker og anret i dybe tallerkener med grøntsager i bunden.

  • 10.
    Pynt med frisk salvie.

  • 11.
    Tip: Giv medisterpølsen et lille drys af stødt kanel eller stødt nellike inden ovnstegning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9592 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
417 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 12.6 %3.1 g
Kulhydrat: 42.1 %10.3 g
Fedt: 45.3 %5.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;