Ovnstegt medister med kartofler, æble og salvie

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ovnstegt medister med kartofler, æble og salvie
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g medisterpølse

Salt og peber

 

Rodfrugtsblanding

2 løg

3 æbler

700 g kartofler

200 g farvede beder

200 g pastinak

200 g farvede gulerødder

½ dl olivenolie

Salt og kværnet peber

1 dl friske salvieblade

Sådan gør du

Skær løg, æbler, kartofler og farvede beder i både. Skær pastinak i mindre stykker og skær farvede gulerødder i skiver. Vend alle grøntsager sammen i en bradepande med olivenolie, salt, kværnet peber og salvieblade. Steg dem i ovnen i 20 minutter ved 220°C.

Dup medisterpølse med et stykke køkkenrulle og prik huller i medisterpølsen med en kødnål. Når grøntsagerne har fået 20 minutter, lægges medisterpølsen ovenpå grøntsagerne. Krydr med salt og kværnet peber, og giv grøntsager og medisterpølse yderligere 25-30 minutter ved 200°C. Medisterpølsen skal være gylden og gennemstegt. Skær medisterpølsen i mindre stykker og anret i dybe tallerkener med grøntsager i bunden. Pynt med frisk salvie.

Tip: Giv medisterpølsen et lille drys af stødt kanel eller stødt nellike inden ovnstegning.

 

Energi pr. person: 2162 kJ / 515 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 10,0 g