HjemOpskrifterOvnristede kartofler med rygeostdip og bacon

Ovnristede kartofler med rygeostdip og bacon

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 100 g bacon i skiver
  • 150 g rygeost
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 2 spsk purløg
  • 1 tsk dijonsennep

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Halvér evt. lidt større kartofler.

  • 3.
    Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 4.
    Kom dem i et ovnfast fad i ét lag, og bag i ovnen ved 200°C i 30 min.

  • 5.
    Steg imens bacon sprødt i en tør pande, og hak det fint.

  • 6.
    Rør rygeost sammen med creme fraiche, purløg og sennep samt halvdelen af den stegte bacon.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Kom dippen i en skål, og drys med resten af baconen.

  • 9.
    Servér kartoflerne lune sammen med dippen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5073 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
580 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 12.8 %4.4 g
Kulhydrat: 30.6 %10.4 g
Fedt: 56.6 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;