Ovnristede kartofler med rygeostdip og bacon

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Ovnristede kartofler med rygeostdip og bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g små kartofler

1 spsk. olivenolie

salt og sort peber

100 g bacon i skiver

150 g rygeost

100 g creme fraiche 18 %

2 spsk. purløg

1 tsk. Dijonsennep

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Halvér evt. lidt større kartofler. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad i ét lag, og bag i ovnen ved 200°C i 30 min. Steg imens bacon sprødt i en tør pande, og hak det fint. Rør rygeost sammen med creme fraiche, purløg og sennep samt halvdelen af den stegte bacon. Smag til med salt og peber. Kom dippen i en skål, og drys med resten af baconen. Servér kartoflerne lune sammen med dippen. 

 

Energi pr. pers: 1285KJ/307Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,7 g. 
Kulhydrat: 10,1 g. 
Fedt: 8,9 g.