4 personer
500 g små kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og sort peber
100 g bacon i skiver
150 g rygeost
100 g creme fraiche 18 %
2 spsk. purløg
1 tsk. Dijonsennep
Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Halvér evt. lidt større kartofler. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad i ét lag, og bag i ovnen ved 200°C i 30 min. Steg imens bacon sprødt i en tør pande, og hak det fint. Rør rygeost sammen med creme fraiche, purløg og sennep samt halvdelen af den stegte bacon. Smag til med salt og peber. Kom dippen i en skål, og drys med resten af baconen. Servér kartoflerne lune sammen med dippen.
Energi pr. pers: 1285KJ/307Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 10,1 g.
Fedt: 8,9 g.