HjemOpskrifterOvndampet torsk med hvidvinssennepssauce, grillet fennikel og aspargeskartofler

Ovndampet torsk med hvidvinssennepssauce, grillet fennikel og aspargeskartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Torsk, fennikel og aspargeskartofler
  • 4 torskefileter ca. 125 g
  • salt og sort peber
  • 1 stor fennikel
  • 600 g aspargeskartofler
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 dl kogende vand fra fennikel
  • 4 dl hvidvin
  • 1 potte frisk dild
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 3 spsk hasselnødder
    Sauce:
    • 1 skalotteløg
    • 1 spsk vindruekerneolie
    • 1 dl hvidvinseddike
    • 1 spsk dijonsennep
    • 1.5 dl hvidvin
    • 0.25 liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
    • 0.25 tsk sukker
      Pynt:
      • frisk timian

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Krydr torskefileterne med salt og kom dem i et ovnfast fad.

      • 2.
        Lad dem stå og trække mens resten forberedes.

      • 3.
        Skær fennikel i 1 cm tykke skiver på den lange led.

      • 4.
        Kog dem 1 min. i vand og tag dem op.

      • 5.
        Lad dem dryppe af.

      • 6.
        Gem 2 dl af kogevandet.

      • 7.
        Skræl kartoflerne og kog dem i 10 min. i saltet vand, så de stadig er faste.

      • 8.
        Sigt vandet fra.

      • 9.
        Skær citronen i skiver og læg dem rundt om fisken sammen med vandet fra fenniklen, 4 dl hvidvin og dild.

      • 10.
        Bag fisken ved 180°C i 10-12 min.

      • 11.
        Smør fenniklen med olie, krydr med salt og peber og grill den på en varm grillpande, 1 min. på hver side.

      • 12.
        Hak hasselnødderne groft og rist dem gyldne i en tør pande.

      • 13.
        Krydr med lidt salt.

      • 14.
        Til sauce hakkes skalotteløg fint og steges i olie i en gryde til det bliver blankt.

      • 15.
        Tilsæt eddike, sennep og hvidvin og kog det ind til det halve.

      • 16.
        Sigt saucen, og kom den tilbage i gryden sammen med fløde.

      • 17.
        Lad det simre kort og smag til med salt, peber og sukker.

      • 18.
        Anret med lidt frisk timian.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      9984 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      452 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.5 g
      Protein: 5.6 %1.5 g
      Kulhydrat: 24.5 %6.5 g
      Fedt: 54.2 %6.6 g
      Alkohol: 15.7 %2.4 g
      ;