Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ovndampet torsk med hvidvinssennepssauce, grillet fennikel og aspargeskartofler
Ovndampet torsk med hvidvinssennepssauce, grillet fennikel og aspargeskartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Torsk, fennikel og aspargeskartofler
4 torskefileter ca. 125 g
salt og sort peber
1 stor fennikel
600 g aspargeskartofler
1 citron (usprøjtet)
2 dl kogende vand fra fennikel
4 dl hvidvin
1 potte frisk dild
1 spsk vindruekerneolie
3 spsk hasselnødder
Sauce:
1 skalotteløg
1 spsk vindruekerneolie
1 dl hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
1.5 dl hvidvin
0.25 liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
0.25 tsk sukker
Pynt:
frisk timian
Sådan gør du
1.
Krydr torskefileterne med salt og kom dem i et ovnfast fad.
2.
Lad dem stå og trække mens resten forberedes.
3.
Skær fennikel i 1 cm tykke skiver på den lange led.
4.
Kog dem 1 min. i vand og tag dem op.
5.
Lad dem dryppe af.
6.
Gem 2 dl af kogevandet.
7.
Skræl kartoflerne og kog dem i 10 min. i saltet vand, så de stadig er faste.
8.
Sigt vandet fra.
9.
Skær citronen i skiver og læg dem rundt om fisken sammen med vandet fra fenniklen, 4 dl hvidvin og dild.
10.
Bag fisken ved 180°C i 10-12 min.
11.
Smør fenniklen med olie, krydr med salt og peber og grill den på en varm grillpande, 1 min. på hver side.
12.
Hak hasselnødderne groft og rist dem gyldne i en tør pande.
13.
Krydr med lidt salt.
14.
Til sauce hakkes skalotteløg fint og steges i olie i en gryde til det bliver blankt.
15.
Tilsæt eddike, sennep og hvidvin og kog det ind til det halve.
16.
Sigt saucen, og kom den tilbage i gryden sammen med fløde.
17.
Lad det simre kort og smag til med salt, peber og sukker.
18.
Anret med lidt frisk timian.
Grill
Saucer
Dip og dressinger
Fisk og skaldyr
Klima Kærlig opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9984 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
452 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
5.6 %
1.5 g
Kulhydrat:
24.5 %
6.5 g
Fedt:
54.2 %
6.6 g
Alkohol:
15.7 %
2.4 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;