HjemOpskrifterOvnbagte grønsager som i Ligurien

Ovnbagte grønsager som i Ligurien

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g gulerødder
  • 150 g porrer
  • 250 g spidskål
  • 50 g spinatblade
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 3 kartofler
  • 3 håndfulde rasp
  • 50 g parmigiano reggiano
  • 250 g friske mozzarella oste
  • olivenolie
  • 0.5 rasp
  • groft salt

Sådan gør du

  • 1.
    Vask og skræl alle grønsagerne og kartoflerne.

  • 2.
    Skær det hele i små stykker (hak eventuelt groft i en foodprocessor).

  • 3.
    Kom det i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt , bring i kog, og lad hele molevitten koge ca. 8-10 min.

  • 4.
    Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en stavblender eller et piskeris.

  • 5.
    Bland æg i grønsagsmassen først, så parmesan og til sidst rasp.

  • 6.
    Skær 125 g mozzarella i små stykker og bland i grønsagsmassen, der placeres i et smurt ildfast fad, drysset med rasp.

  • 7.
    Skær de sidste 125 g mozzarella i skiver, og placer dem på toppen.

  • 8.
    Sæt fadet i en forvarmet ovn (180-200 grader), og bag i 30 minutter, til toppen er gylden.

  • 9.
    Eventuelle tips Brug gerne 2 spsk. frisk pesto på toppen eller frisk basilikum til pynt. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6431 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
446 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 22.4 %5.9 g
Kulhydrat: 23.7 %6.2 g
Fedt: 53.9 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;