Ovnbagte grønsager som i Ligurien

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

800 g forskellige grønsager, renset vægt (f.eks. porrer, gulerødder, spidskål, løg, spinat). Skal det gå ekstra hurtigt, kan du bruge 2 poser frosne grønsager
3 mellemstore kartofler
3 æg
3 håndfulde rasp
50 g parmesan 
 
250 Galbani mozzarella
Olivenolie
1/2 dl rasp
Salt

Sådan gør du

Vask og skræl alle grønsagerne og kartoflerne. Skær det hele i små stykker (hak eventuelt groft i en foodprocessor). Kom det i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt , bring i kog, og lad hele molevitten koge ca. 8-10 min. Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en stavblender eller et piskeris. Bland æg i grønsagsmassen først, så parmesan og til sidst rasp. Skær 125 g mozzarella i små stykker og bland i grønsagsmassen, der placeres i et smurt ildfast fad, drysset med rasp.  Skær de sidste 125 g mozzarella i skiver, og placer dem på toppen. Sæt fadet i en forvarmet ovn (180-200 grader), og bag i 30 minutter, til toppen er gylden.
Eventuelle tips
Brug gerne 2 spsk. frisk pesto på toppen eller frisk basilikum til pynt.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama