HjemOpskrifterOvnbagt laks med grønt og fetaost i fad

Ovnbagt laks med grønt og fetaost i fad

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 lille spidskål
  • 800 g søde kartofler
  • 4 små rødløg
  • 500 g laksefileter
  • 1 citron
  • 1 spsk god olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld frisk dild eller persille
  • 2 æbler
Yoghurtdressing
  • 2 dl yoghurt 10% 2%
  • 1 spsk mynte hakket
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær de søde kartofler i store mundrette stykker.

  • 2.
    Bland olivenolie, fint hakket hvidløg, salt og friskkværnet sort peber sammen, og vend blandingen med de søde kartofler.

  • 3.
    Fordel de søde kartofler i et stort ovnfast fad, og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

  • 4.
    Imens kan du skære spidskålet ud i store rustikke stykker, dele løgene i to og flække citronen.

  • 5.
    Læg grøntsagerne og laksen i fadet sammen med de søde kartofler, og drys laksen med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Sæt fadet i ovnen igen, og tilbered i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.

  • 7.
    Bland græsk yoghurt, mynte og chiliflager til dressingen.

  • 8.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 9.
    Servér på et fad drysset med fetaost, dild, persille og æbler skåret i tynde bånd.

  • 10.
    Pres citronerne over, og server straks sammen med yoghurtdressingen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12023 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
379 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 22 %4.9 g
Kulhydrat: 36.6 %8.2 g
Fedt: 41.4 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;