Osso buco

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 kg okseskank
  • 1 dl hvedemel
  • salt & sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 timianblad
  • 0.5 flaske rødvin
  • 2 dl vand
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 spsk rosiner
  • 50 g marabou mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 50 g pinjekerner
  • tilbehør: 300 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær 3 snit gennem kanten på hver skive kød.

  • 2.
    Vend det i mel krydret med salt og peber.

  • 3.
    Skær selleri og løg i tern og hak hvidløget.

  • 4.
    Varm olien i en gryde og brun kødet.

  • 5.
    Tag det op og kom så løg og selleri i.

  • 6.
    Når det begynder at brune tilsættes hvidløg og timian.

  • 7.
    Hæld vin, vand og tomater ved og lad retten simre under låg i 1½ time til kødet er mørt.

  • 8.
    Tilsæt rosiner og chokolade og kog retten i 10 min.

  • 9.
    Smag til med salt.

  • 10.
    Rist pinjekernerne på en tør pande og drys over.

  • 11.
    Servér evt. med cremet polenta.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24900 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
774 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 42.6 %19.4 g
Kulhydrat: 23.7 %10.8 g
Fedt: 28.8 %6.0 g
Alkohol: 4.9 %1.3 g
;