HjemOpskrifterOreo cheesecake med blåbær og hindbær

Oreo cheesecake med blåbær og hindbær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 40 g smeltet smør
  • 150 g Oreo + lidt ekstra til pynt
  • 100 g blåbær
  • 0.5 citron (usprøjtet) (saften)
  • 100 g hindbær
  • 5 blade husblas
  • 5 dl Arla A38® Ymer
  • 1 vaniljestang
  • 400 g flødeost
  • 150 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • Oreo

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Knus Oreos i en blender og bland med smeltet smør.

  • 2.
    Pres krummeblandingen i bunden af en 20 cm springform beklædt med bagepapir.

  • 3.
    Kom formen i køleskabet i en halv time.

  • 4.
    Blend hindbærrene og passér dem gennem en sigte.

  • 5.
    Gør det samme med blåbærrene og bland citronsaft i (for at bevare farven).

  • 6.
    Gem bær puréerne hver for sig.

  • 7.
    Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 min.

  • 8.
    Tag bladene op af vandet og kom dem i lille gryde sammen med det vand, der hænger ved.

  • 9.
    Smelt husblassen ved svag varme.

  • 10.
    Rør ymeren i lidt ad gangen, så husblassen ikke får et kuldechok.

  • 11.
    Skrab kornene ud af vaniljen og rør det ud i flødeosten sammen med flormelis.

  • 12.
    Rør ymeren i.

  • 13.
    Pisk fløden let stiv og vend forsigtigt i osteblandingen.

  • 14.
    Del blandingen i 3 lige store portioner.

  • 15.
    Rør blåbærpuré i den ene portion og kom i formen.

  • 16.
    Lad det sætte sig i køleskabet i 1 time.

  • 17.
    Rør hindbærpuréen i den næste portion og kom forsigtigt oven på blåbærlaget.

  • 18.
    Lad igen massen sætte sig på køl i 1 time.

  • 19.
    Kom så den sidste portion på og lad kagen sætte sig natten over.

  • 20.
    Pynt med oreos Tip: blåbærpuré kan skifte farve når det iltes.

  • 21.
    Det hjælper at tilsætte citronsaft, men du kan også ”snyde” og tilsætte et par dråber frugtfarve eller lidt rødbedesaft, hvis du vil have knald på farven.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15835 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
923 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 7.8 %4.2 g
Kulhydrat: 32.8 %17.8 g
Fedt: 59.4 %14.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;