Knus Oreos i en blender og bland med smeltet smør.
2.
Pres krummeblandingen i bunden af en 20 cm springform beklædt med bagepapir.
3.
Kom formen i køleskabet i en halv time.
4.
Blend hindbærrene og passér dem gennem en sigte.
5.
Gør det samme med blåbærrene og bland citronsaft i (for at bevare farven).
6.
Gem bær puréerne hver for sig.
7.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 min.
8.
Tag bladene op af vandet og kom dem i lille gryde sammen med det vand, der hænger ved.
9.
Smelt husblassen ved svag varme.
10.
Rør ymeren i lidt ad gangen, så husblassen ikke får et kuldechok.
11.
Skrab kornene ud af vaniljen og rør det ud i flødeosten sammen med flormelis.
12.
Rør ymeren i.
13.
Pisk fløden let stiv og vend forsigtigt i osteblandingen.
14.
Del blandingen i 3 lige store portioner.
15.
Rør blåbærpuré i den ene portion og kom i formen.
16.
Lad det sætte sig i køleskabet i 1 time.
17.
Rør hindbærpuréen i den næste portion og kom forsigtigt oven på blåbærlaget.
18.
Lad igen massen sætte sig på køl i 1 time.
19.
Kom så den sidste portion på og lad kagen sætte sig natten over.
20.
Pynt med oreos
Tip: blåbærpuré kan skifte farve når det iltes.
21.
Det hjælper at tilsætte citronsaft, men du kan også ”snyde” og tilsætte et par dråber frugtfarve eller lidt rødbedesaft, hvis du vil have knald på farven.