Orangemarineret nakkefilet med bønnesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Marineres i 12-24 timer. Tilberedningstid: 4 timer.  Ovntid: 4 timer 
1 hel nakkefilet, helt afpudset, ca. 2 kg 

Marinade:
100 g appelsinsaft
1 spsk. appelsinskal
30 g friskrevet ingefær
3 spsk. sojasauce 
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chili-pulver
3 spsk. olivenolie
3 spsk. honning 
3 stjerneanis 
1 spsk. seasalt 

Bønnesalat:
4 spsk. olivenolie
3 finthakkede skalotteløg
750 g optøede grønne bønner
1 citron (citronskal skåret i julienne)
400 g optøede edamame bønner
150 g ristede hasselnødder

Pynt: Julienne af usprøjet citronskal

Sådan gør du

Bland ingredienserne sammen til marinaden.
Hæld marinaden i en pose og læg kødet deri. Lad kødet marinere i et døgn. 
Kom kød og marinade i en stegepose. Kom stegen i en bradepande og giv den 4 timer ved 150 grader. Åbn stegeposen og træk kødet fra hinanden (”Pulled ”).
Bland alle ingredienserne til bønnesalaten sammen i en bradepande og ovnsteg dem ved intervalgrill ved 190 grader i 20-25 minutter. Vendes undervejs.
Server til pulled nakkefilet.

Energi pr. person:  3357 Kj/   799 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,1  g.
Kulhydrat: 4,2 g. 
Fedt: 11,6 g.