HjemOpskrifterOrangemarineret nakkefilet med bønnesalat

Orangemarineret nakkefilet med bønnesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 kg nakkefilet, helt afpudset
Marinade:
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 100 g appelsinskal (usprøjtet)
  • 30 g revet frisk ingefær
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt chili
  • 7 spsk olivenolie
  • 3 spsk honning
  • 3 stjerneanis
  • 1 spsk havsalt
bønnesalat:
  • 7 spsk olivenolie
  • 3 finthakket skalotteløg
  • 750 g frosne grønne bønner
  • 1 citronskal (usprøjtet)
  • 150 g hasselnødder
  • 400 g edamamebønner (sojabønner)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Marineres i 12-24 timer.

  • 2.
    Bland ingredienserne sammen til marinaden.

  • 3.
    Hæld marinaden i en pose og læg kødet deri.

  • 4.
    Lad kødet marinere i et døgn.

  • 5.
    Kom kød og marinade i en stegepose.

  • 6.
    Kom stegen i en bradepande og giv den 4 timer ved 150 grader.

  • 7.
    Åbn stegeposen og træk kødet fra hinanden (”Pulled ”).

  • 8.
    Bland alle ingredienserne til bønnesalaten sammen i en bradepande og ovnsteg dem ved intervalgrill ved 190 grader i 20-25 minutter.

  • 9.
    Vendes undervejs.

  • 10.
    Server til pulled nakkefilet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27097 kj / 6476 kcal
Næringsindhold pr. 100g
725 kj / 173 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 27.7 %11.8 g
Kulhydrat: 8.6 %3.7 g
Fedt: 63.7 %12.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;