HjemOpskrifterØlbraiserede stegeben

Ølbraiserede stegeben

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg stegeben fra gris
  • 100 g smør
  • 2 løg
  • 8 gulerødder
  • 7 kviste frisk timian
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3 laurbærblade
  • 2 æbler
  • 33 cl mørke øl
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Tænd ovnen på 180 grader og steg stegebenene godt gyldne i et ovnfast fad i 60 minutter.

  • 2.
    Skær løg og æbler i både, og de skrællede gulerødder i grove stykker.

  • 3.
    Svits løg, gulerødder og timian i smør på en stor pande, indtil det er lækkert gyldent.

  • 4.
    Tilsæt hvedemel og tomatkoncentrat og vend det godt sammen med grøntsagerne.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Kom laurbærblade, øl og grøntsagsbouillon i og bring det hele til simrepunktet.

  • 7.
    Lad retten simre i 30 minutter.

  • 8.
    Tilsæt de stegte stegeben og lad simre i 20 minutter.

  • 9.
    Kom æblebåde i og lad retten simre i yderligere 20 minutter.

  • 10.
    Server evt. med kartoffelmos eller ristede persillerødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13665 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
383 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 27 %6.1 g
Kulhydrat: 15.3 %3.4 g
Fedt: 55.7 %5.8 g
Alkohol: 2 %0.3 g
;