HjemOpskrifterOksecuvette med juletwist og julesalat

Oksecuvette med juletwist og julesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1.3 kg oksecuvetter
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk groft salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 6 spsk rapsolie til stegning
Julesalat
  • 0.5 rødt spidskål
  • 2 kviste grønkål
  • 0.5 granatæble
  • 2 clementiner
  • 20 g mandler
Marinade til salaten
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 1.5 tsk dijonsennep
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Bland alle krydderierne sammen.

  • 2.
    Fjern eventuelle sener og hinder på bunden af cuvetten.

  • 3.
    Rids fedtet på toppen og gnid det godt ind i krydderiblandingen.

  • 4.
    Lad den trække i mindst 30 minutter, men gerne natten over.

  • 5.
    Varm en pande op med rapsolie, og brun kødet godt af på alle sider, men pas på at den ikke bliver for mørk på fedtet med krydderierne.

  • 6.
    Læg cuvetten i et ovnfast fad og steg den færdig ved 200C i ca. 30-45 minutter eller til den har en kernetemperatur på 56C.

  • 7.
    Lad den herefter trække i et kvarter, inden du skærer den ud.

Julesalat
  • 1.
    Bag mandlerne i ovnen ved 170C i 10-15 minutter eller til de er gyldne.

  • 2.
    Lad dem køle af.

  • 3.
    Imens røres alle ingredienserne til marinaden sammen.

  • 4.
    Snit spidskål og grønkål fint, og vend det sammen med marinaden.

  • 5.
    Pil granatæble og klementiner og vend det i kålblandingen.

  • 6.
    Hak de ristede mandler og drys dem over salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17737 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
861 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 25.4 %12.9 g
Kulhydrat: 4.7 %2.4 g
Fedt: 69.9 %16.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;