Østers naturel -med grillet agurkesauce og Tulip bacon peberkrydret

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. limfjords østers eller franske
3 agurker
Rapsolie
120 g smør
1 dl lagereddike
1 dl sukker
Salt
Peberrod
Merian
4 skiver Tulip bacon peberkrydret

Sådan gør du

2 agurker smøres med olien og grilles helt sorte. Dette kan gøres på grill eller med en gasbrænder. Derefter juices de på en frugtjuicer to gange og sigtes. Saucen koges op, smørret piskes i og smages til med salt.

Steg de 4 skiver bacon på en pande eller i en ovn. Ved tilberedning i ovn lægges baconskiverne på bagepapir. Ovnen forvarmes til 180 °C, og skiverne kommes i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne.

Eddike og sukker koges op og afkøles. 1 agurken skrælles, og der laves små agurkekugler, parisienner, 9 stk. i alt. Agurkeparisiennerne kommes i eddikelagen og står 1 døgn inden servering.

De 4 østers åbnes lige inden anretning, løsnes fra musklen og soigneres. Den grillede agurkesauce lunes og hældes i østersskallen sammen med østersen. På baconskiven anrettes tre agurkeparisienner sammen med tre snipper peberrod og merianblade. Baconskiven anrettes på kanten af østersskallen.