Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ølmarineret medister med råstegte rødder
Ølmarineret medister med råstegte rødder
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g medisterpølser
2 spsk smagsneutral olie
50 g smør
1 tsk salt
0.5 tsk sort peber
ølmarinade:
1 dl mørk øl
2 laurbærblade
4 hele nelliker
10 peberkorn
råstegte rødder:
500 g rødbeder
2 spsk smagsneutral olie
500 g små kartofler
2 spsk honning
0.5 dl frisk timian
50 g smør
2 tsk salt
1 tsk sort peber
Sådan gør du
1.
Prik små huller i medisteren med en kødnål.
2.
Bland alle ingredienser til marinaden, og kom medister og marinade i et fad.
3.
Dæk med folie, og lad kødet marinere i mindst 60 minutter.
4.
Vend medisteren efter 30 minutter.
5.
Skær rødbeder i grove stykker.
6.
Kom olie på en varm pande, og steg rødbedestykker og kartofler med honning og timian ved middelvarme i ca. 35-40 minutter, til de er møre.
7.
Skru op for blusset kort før rødderne er færdige, tilsæt smør og krydr med salt og peber.
8.
Tag medisteren op af marinaden og kassér væden.
9.
Dub medisteren tør med et rent viskestykke.
10.
Kom olie og smør på en varm pande og brun medisteren i ca. 3 minutter på hver side.
11.
Steg derefter medisteren gylden på begge sider ved svag varme i ca. 20 minutter i alt.
12.
Krydr med salt og peber.
13.
Anret medisteren i grove stykker og servér råstegte rødder til.
14.
Tip: Medisteren kan med fordel lægges i marinaden aftenen før og stå i køleskabet natten over.
15.
Vælg gerne usprøjtede rødder og lad skrællen blive på til stegning.
Jul
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15739 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
739 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
12.5 %
5.4 g
Kulhydrat:
21.6 %
9.4 g
Fedt:
65.4 %
13.1 g
Alkohol:
0.5 %
0.1 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;