HjemOpskrifterØlmarineret medister med råstegte rødder

Ølmarineret medister med råstegte rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g medisterpølser
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
ølmarinade:
  • 1 dl mørk øl
  • 2 laurbærblade
  • 4 hele nelliker
  • 10 peberkorn
råstegte rødder:
  • 500 g rødbeder
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 500 g små kartofler
  • 2 spsk honning
  • 0.5 dl frisk timian
  • 50 g smør
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Prik små huller i medisteren med en kødnål.

  • 2.
    Bland alle ingredienser til marinaden, og kom medister og marinade i et fad.

  • 3.
    Dæk med folie, og lad kødet marinere i mindst 60 minutter.

  • 4.
    Vend medisteren efter 30 minutter.

  • 5.
    Skær rødbeder i grove stykker.

  • 6.
    Kom olie på en varm pande, og steg rødbedestykker og kartofler med honning og timian ved middelvarme i ca. 35-40 minutter, til de er møre.

  • 7.
    Skru op for blusset kort før rødderne er færdige, tilsæt smør og krydr med salt og peber.

  • 8.
    Tag medisteren op af marinaden og kassér væden.

  • 9.
    Dub medisteren tør med et rent viskestykke.

  • 10.
    Kom olie og smør på en varm pande og brun medisteren i ca. 3 minutter på hver side.

  • 11.
    Steg derefter medisteren gylden på begge sider ved svag varme i ca. 20 minutter i alt.

  • 12.
    Krydr med salt og peber.

  • 13.
    Anret medisteren i grove stykker og servér råstegte rødder til.

  • 14.
    Tip: Medisteren kan med fordel lægges i marinaden aftenen før og stå i køleskabet natten over.

  • 15.
    Vælg gerne usprøjtede rødder og lad skrællen blive på til stegning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15739 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
739 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 12.5 %5.4 g
Kulhydrat: 21.6 %9.4 g
Fedt: 65.4 %13.1 g
Alkohol: 0.5 %0.1 g
;