Ølbraiseret oksegrydesteg med ben

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
ølbrasieret oksegrydesteg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg oksegrydesteg med ben
salt og peber
25 g smør til bruning
5 knuste hele fed hvidløg
70 g tomatkoncentrat
1 Pale Ale øl (750 ml)
1 håndfuld timian
400 g gulerødder i skiver
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
300 g bladselleri i skiver

Kartoffel rodfrugt mos:
1 kg kartofler til mos
500 g knoldselleri (persillerod el. pastinak)
75 g smør
3 dl mælk

Topping:
2 dl hakket persille
skal af 1 usprøjtet citron
2 fed finthakket hvidløg

Sådan gør du

Brun oksegrydestegen i smør i en stor tykbundet gryde på alle sider.

Krydr med salt og peber. Kom de knuste hvidløg i gryden sammen med tomatkoncentrat og lad smagen komme frem uden at det brænder.

Kom Pale Ale øl ved sammen med timian og gulerødder. Lad retten simre i 2 timer ved svag varme.

Kog kartofler og rodfrugter til mos uden salt. Moses med smør og røres med mælk.

Lige inden servering krydres med salt.

Tilbered ingredienser til topping.

Tag kødet op og hold det varmt. Saucen blendes med stavblender og smages til med lidt balsamicoeddike, sukker og salt. Kom bladselleri stykkerne i den blendede sauce og lad dem blive varme.

Pluk eller skær kødet fra hinanden. Anret i saucen med toppingdrys og kartoffel rodfrugt mos.

Energi pr. person: 2668 kJ  /  635 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 28 %
Kulhydrat 29:  %
Fedt/ alkohol:  43%