Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Ølbraiseret oksegrydesteg med ben
Ølbraiseret oksegrydesteg med ben
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg oksesteg med ben
salt & sort peber
100 g smør
7 finthakket fed hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré
7½ dl pale ale øl
1 bundt frisk timian
400 g gulerødder i skiver
1 spsk mørk balsamicoeddike
2 tsk sukker
1 tsk salt
300 g bladselleri i skiver
kartoffel rodfrugt mos
1 kg kartofler til mos
500 g knoldselleri (persillerod el. pastinak)
100 g smør
3 dl mælk
topping
2 dl hakket kruspersille
skal af 1 citron (usprøjtet)
7 finthakket fed hvidløg
SÅDAN GØR DU
1.
Brun oksegrydestegen i smør i en stor tykbundet gryde på alle sider.
2.
Krydr med salt og peber.
3.
Kom de knuste hvidløg i gryden sammen med tomatkoncentrat og lad smagen komme frem uden at det brænder.
4.
Kom Pale Ale øl ved sammen med timian og gulerødder.
5.
Lad retten simre i 2 timer ved svag varme.
6.
Kog kartofler og rodfrugter til mos uden salt.
7.
Moses med smør og røres med mælk.
8.
Lige inden servering krydres med salt.
9.
Tilbered ingredienser til topping.
10.
Tag kødet op og hold det varmt.
11.
Saucen blendes med stavblender og smages til med lidt balsamicoeddike, sukker og salt.
12.
Kom bladselleri stykkerne i den blendede sauce og lad dem blive varme.
13.
Pluk eller skær kødet fra hinanden.
14.
Anret i saucen med toppingdrys og kartoffel rodfrugt mos.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15515 kj / 3708 kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kj / 80 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
30.1 %
5.9 g
Kulhydrat:
37.5 %
7.3 g
Fedt:
30.1 %
2.7 g
Alkohol:
2.3 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;