Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ølbraiseret oksegrydesteg med ben
Ølbraiseret oksegrydesteg med ben
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg oksesteg med ben
salt & sort peber
25 g smør til bruning
5 knuste fed hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré
7.5 dl pale ale øl
1 bundt frisk timian
400 g gulerødder i skiver
1 spsk mørk balsamicoeddike
2 tsk sukker
1 tsk salt
300 g bladselleri i skiver
kartoffel rodfrugt mos
1 kg kartoffel til mos
500 g knoldselleri (persillerod el. pastinak)
75 g smør
3 dl mælk
topping
2 dl hakket kruspersille
skal af 1 citron (usprøjtet)
2 finthakket fed hvidløg
Sådan gør du
1.
Brun oksegrydestegen i smør i en stor tykbundet gryde på alle sider.
2.
Krydr med salt og peber.
3.
Kom de knuste hvidløg i gryden sammen med tomatkoncentrat og lad smagen komme frem uden at det brænder.
4.
Kom Pale Ale øl ved sammen med timian og gulerødder.
5.
Lad retten simre i 2 timer ved svag varme.
6.
Kog kartofler og rodfrugter til mos uden salt.
7.
Moses med smør og røres med mælk.
8.
Lige inden servering krydres med salt.
9.
Tilbered ingredienser til topping.
10.
Tag kødet op og hold det varmt.
11.
Saucen blendes med stavblender og smages til med lidt balsamicoeddike, sukker og salt.
12.
Kom bladselleri stykkerne i den blendede sauce og lad dem blive varme.
13.
Pluk eller skær kødet fra hinanden.
14.
Anret i saucen med toppingdrys og kartoffel rodfrugt mos.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14549 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
312 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
30.8 %
5.7 g
Kulhydrat:
34.7 %
6.4 g
Fedt:
31.7 %
2.7 g
Alkohol:
2.8 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;