HjemOpskrifterØlbraiseret oksegrydesteg med ben

Ølbraiseret oksegrydesteg med ben

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg oksesteg med ben
  • salt & sort peber
  • 25 g smør til bruning
  • 5 knuste fed hvidløg
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 7.5 dl pale ale øl
  • 1 bundt frisk timian
  • 400 g gulerødder i skiver
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 300 g bladselleri i skiver
kartoffel rodfrugt mos
  • 1 kg kartoffel til mos
  • 500 g knoldselleri (persillerod el. pastinak)
  • 75 g smør
  • 3 dl mælk
topping
  • 2 dl hakket kruspersille
  • skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 2 finthakket fed hvidløg

Sådan gør du

  • 1.
    Brun oksegrydestegen i smør i en stor tykbundet gryde på alle sider.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Kom de knuste hvidløg i gryden sammen med tomatkoncentrat og lad smagen komme frem uden at det brænder.

  • 4.
    Kom Pale Ale øl ved sammen med timian og gulerødder.

  • 5.
    Lad retten simre i 2 timer ved svag varme.

  • 6.
    Kog kartofler og rodfrugter til mos uden salt.

  • 7.
    Moses med smør og røres med mælk.

  • 8.
    Lige inden servering krydres med salt.

  • 9.
    Tilbered ingredienser til topping.

  • 10.
    Tag kødet op og hold det varmt.

  • 11.
    Saucen blendes med stavblender og smages til med lidt balsamicoeddike, sukker og salt.

  • 12.
    Kom bladselleri stykkerne i den blendede sauce og lad dem blive varme.

  • 13.
    Pluk eller skær kødet fra hinanden.

  • 14.
    Anret i saucen med toppingdrys og kartoffel rodfrugt mos.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14549 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
312 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 30.8 %5.7 g
Kulhydrat: 34.7 %6.4 g
Fedt: 31.7 %2.7 g
Alkohol: 2.8 %0.3 g
;