HjemOpskrifterØlbraiserede kæber af gris med rodfrugter

Ølbraiserede kæber af gris med rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g grisekæber
  • 1 dl hvedemel
  • salt & sort peber
  • 1 løg
  • 2 spsk smør
  • 5 dl mørke øl
  • 4 spsk HP sauce
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 250 g gulerødder
  • 250 g pastinakker
  • 1 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr melet med salt og peber.

  • 2.
    Vend kæberne i melet og drys overskydende mel fra.

  • 3.
    Varm smørret i en gryde og brun kæberne godt på begge sider.

  • 4.
    Tag dem op af gryden.

  • 5.
    Hak løget fint og brun det.

  • 6.
    Kom kæberne tilbage i gryden og tilsæt ale, HP sauce og timian.

  • 7.
    Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer til kæberne er møre.

  • 8.
    Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen koger meget ind.

  • 9.
    Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.

  • 10.
    Steg dem i olivenolie i 10 min. til de bruner.

  • 11.
    Kom dem i gryderetten de sidste 5 min.

  • 12.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9866 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
507 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 4.8 %1.4 g
Kulhydrat: 23.2 %6.9 g
Fedt: 67.7 %9.3 g
Alkohol: 4.3 %0.7 g
;