Ølbraiserede kæber af gris med rodfrugter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
ølbraiserede svinekæber med rodfrugter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kæber af gris

1 dl hvedemel

Salt og sort peber

1 løg 

2 spsk smør

500 ml ale eller anden mørk øl

4 spsk HP sauce

1 spsk frisk timian hakket

250 g gulerødder

250 g pastinak

1 spsk olivenolie

Sådan gør du

Krydr melet med salt og peber. Vend kæberne i melet og drys overskydende mel fra. Varm smørret i en gryde og brun kæberne godt på begge sider. Tag dem op af gryden. Hak løget fint og brun det. Kom kæberne tilbage i gryden og tilsæt ale, HP sauce og timian. Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer til kæberne er møre. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen koger meget ind.

Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Steg dem i olivenolie i 10 min. til de bruner. Kom dem i gryderetten de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.

 

Energifordeling pr. person: 1892KJ/452Kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 3,7 g