HjemOpskrifterNye kartofler med grillet laks, grønt og myntedressing

Nye kartofler med grillet laks, grønt og myntedressing

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g bimi broccoli (eller alm. broccoli delt i buketter)
  • 750 g nye kartofler
  • 125 g grønne bønner
  • 125 g sukkerærter
  • 4 Fillet laksefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 1 dl friske mynteblade
  • 1 limefrugt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min.

  • 2.
    Kog broccoli sammen med bønner i 5 min.

  • 3.
    Kom sugar snaps i gryden det sidste minut.

  • 4.
    Sigt vandet fra, og skyl grøntsagerne med koldt vand.

  • 5.
    Smør laksen med olie, og krydr med lidt salt og peber.

  • 6.
    Grill eller steg laksen 5 min. pr. side.

  • 7.
    Blend creme fraiche med mynte, og smag til med salt, peber og lidt limesaft.

  • 8.
    Skær resten af limen i både.

  • 9.
    Anret kartofler og grøntsager på et stort fad.

  • 10.
    Del fisken i grove stykker, og fordel den over grøntsagerne.

  • 11.
    Hæld dressingen over, og servér med limebåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7550 kj / 1804 kcal
Næringsindhold pr. 100g
412 kj / 98 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.1 %6.3 g
Kulhydrat: 32.4 %7.9 g
Fedt: 41.5 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;