6 personer
Nøddebund
100 g hasselnødder (eller din yndlings nød)
100 g æggehvider
100 g sukrin gold
1 tsk bagepulver
Chokoladecreme
300 g god mørk chokolade, 80 %
6 æg, str. M/L – delt i hvider og æggeblommer
I øvrigt
100 g friske blåbær
100 g friske hindbær
100 g god mørk chokolade, 80% høvlet
Blend hasselnødderne fint. Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt sukrin, og pisk det herefter til en sej marengs. Vend bagepulver sammen med de hakkede nødder og vend det i marengsen. Del massen i to, og bag to nøddebunde (20 cm i diameter). Bag bundene ved 180˚C varmluft i ca. 10-15 min. Lad bundene køle af.
Smelt chokolade over vandbad. Pisk herefter æggeblommerne i den smeltede chokolade. Pisk æggehviderne luftige og vend dem i chokolademassen.
Samling: placer en nøddebund i et fad og kom kagering og kageplast omkring. Smør halvdelen af chokolademoussen ud over bunden og kom lidt blåbær og hindbær herpå. Placer den anden nøddebund herpå og smør det sidste chokolademousse på bunden. Kom lidt blåbær og hindbær herpå. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Befri kagen fra kageplast og kagering og pynt den af med høvlet mørk chokolade og bær.
Energi pr. person: 2144KJ/512Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 11,3 g.
Fedt: 16,4 g.