HjemOpskrifterNøddebund med chokoladecreme

Nøddebund med chokoladecreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
nøddebund:
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g æggehvider
  • 100 g EASIS Sukrin Gold
  • 1 tsk bagepulver
chokoladecreme:
  • 6 æg delt i hvider og blommer
  • 300 g mørk chokolade, 80%
i øvrigt:
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 100 g høvlet mørk chokolade, 80%

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend hasselnødderne fint.

  • 2.
    Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt sukrin, og pisk det herefter til en sej marengs.

  • 3.
    Vend bagepulver sammen med de hakkede nødder og vend det i marengsen.

  • 4.
    Del massen i to, og bag to nøddebunde (20 cm i diameter).

  • 5.
    Bag bundene ved 180˚C varmluft i ca. 10-15 min.

  • 6.
    Lad bundene køle af.

  • 7.
    Smelt chokolade over vandbad.

  • 8.
    Pisk herefter æggeblommerne i den smeltede chokolade.

  • 9.
    Pisk æggehviderne luftige og vend dem i chokolademassen.

  • 10.
    Samling: placer en nøddebund i et fad og kom kagering og kageplast omkring.

  • 11.
    Smør halvdelen af chokolademoussen ud over bunden og kom lidt blåbær og hindbær herpå.

  • 12.
    Placer den anden nøddebund herpå og smør det sidste chokolademousse på bunden.

  • 13.
    Kom lidt blåbær og hindbær herpå.

  • 14.
    Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

  • 15.
    Befri kagen fra kageplast og kagering og pynt den af med høvlet mørk chokolade og bær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15740 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1294 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 6.6 g
Protein: 11.7 %8.9 g
Kulhydrat: 24.2 %18.4 g
Fedt: 64.1 %22.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;