HjemOpskrifterNem blommetrifli med pisket creme fraiche og ingefær

Nem blommetrifli med pisket creme fraiche og ingefær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g blommer
  • 100 g sukker
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 1 knsp. 1 muskatnød
  • 3 cl amaretto (mandellikør) (kan udelades)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 100 g ingefær småkager (eller kanel- eller havrekiks)

Sådan gør du

  • 1.
    Halvér blommerne, og fjern stenene.

  • 2.
    Vend blommerne med sukker, ingefær, kanel og muskatnød, og læg dem i et ovnfast fad.

  • 3.
    Bag blommerne i 15-20 min. ved 200°C.

  • 4.
    Vend blommerne med amaretto, og lad dem køle ned.

  • 5.
    Pisk flormelis, vanilje og creme fraiche til en tyk creme med en elpisker.

  • 6.
    Knus småkagerne groft.

  • 7.
    Kom blommer og den tilhørende sirup i 4 portionsglas.

  • 8.
    Kom knuste småkager oven på, og top med pisket creme fraiche og evt. lidt ekstra knuste kager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9156 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
895 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 2.3 %1.2 g
Kulhydrat: 48.3 %25.4 g
Fedt: 47.5 %11.5 g
Alkohol: 1.9 %0.6 g
;