HjemOpskrifterNakkekoteletter med nem BBQ-sauce og bagte kartofler med purløgsdressing

Nakkekoteletter med nem BBQ-sauce og bagte kartofler med purløgsdressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 spsk HP sauce
  • 0.5 dl tomatketchup
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk majsolie
  • 1 fed hvidløg, knust
  • salt
  • sort peber
  • 500 g nakkekoteletter
  • 4 bagekartofler
  • 150 g creme fraiche 5%
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk sød sennep
  • 150 g salat mix
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike

    Sådan gør du

    • 1.
      Rør en marinade sammen af ketchup, HP Sauce, sojasauce, majsolie og knust hvidløg og smag til med salt og godt med sort peber.

    • 2.
      Smør marinaden på nakkekoteletterne, og lad dem trække, indtil de skal grilles.

    • 3.
      Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

    • 4.
      Prik dem et par steder med en kødnål, og pak hver kartoffel ind i alufolie.

    • 5.
      Læg kartoflerne i grillen ved indirekte varme i ca. 1 time. Du kan også bage dem i ovnen ved 200°C i en time.

    • 6.
      Nakkekoteletter grilles ved direkte varme, ca. 4 min. pr. side.

    • 7.
      Rør creme fraiche sammen med fintklippet purløg og sød sennep samt lidt salt og peber.

    • 8.
      Vend salaten med olivenolie og hvidvinseddike, og krydr med lidt salt og peber.

    • 9.
      Skær et snit i hver bagekartoffel, og servér med creme fraiche-dressingen.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10031 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    493 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.3 g
    Protein: 22.2 %6.4 g
    Kulhydrat: 34.1 %9.9 g
    Fedt: 43.7 %5.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;