Mormors glutenfri brunkager

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

150 g gammeldags kærnet smør

150 g kokossukker

50 g sirup

3 g stødte nelliker

3 g stødt allehånde

2 g stødt kardemomme

5 g ægte kanel fra Ceylon eller Sri lanka

5 g potaske udrørt i 2 spsk. vand

50 g smuttede, hakkede mandler

Fintrevet appelsinskal fra 1 lille økologisk appelsin

240 g rismel

60 g Maizena

Sådan gør du

Smelt smør og kokossukker forsigtigt i en gryde. Det må ikke boble eller koge.

Tilsæt krydderierne og rør godt.

Herefter røres potasken med 1 spsk. vand og tilsættes sammen med hakkede mandler og reven appelsinskal. Tilsæt melet lidt efter lidt og saml dejen til en fast masse. Rul dejen til en pølse, pak den ind i madpapir og læg den i køleskabet et par timer.

Skær herefter tynde skiver af ”pølsen” og læg på en bageplade med bagepapir. 

Bag kagerne ved 190 grader i cirka 5-6 minutter til de er pænt brune.

 

 

Energi pr. stk.:  555 kJ / 132 kcal

Næringsindhold pr.100 g

Protein:  4,5 g

Fedt: 21,3 g

Kulhydrat: 59,4 g