HjemOpskrifterMormors glutenfri brunkager

Mormors glutenfri brunkager

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g gammeldags kærnet smør
  • 150 g kokossukker
  • 50 g sirup
  • 3 g stødt nellike
  • 3 g stødt allehånde
  • 2 2 g stødt kardemomme
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g potaske udrørt i 2 spsk vand
  • 50 g smuttede, hakkede mandler
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet) fra 1 lille økologisk appelsin
  • 240 g rismel
  • 60 g Maizena majsstivelse

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smør og kokossukker forsigtigt i en gryde.

  • 2.
    Det må ikke boble eller koge.

  • 3.
    Tilsæt krydderierne og rør godt.

  • 4.
    Herefter røres potasken med 1 spsk. vand og tilsættes sammen med hakkede mandler og reven appelsinskal.

  • 5.
    Tilsæt melet lidt efter lidt og saml dejen til en fast masse.

  • 6.
    Rul dejen til en pølse, pak den ind i madpapir og læg den i køleskabet et par timer.

  • 7.
    Skær herefter tynde skiver af ”pølsen” og læg på en bageplade med bagepapir.

  • 8.
    Bag kagerne ved 190 grader i cirka 5-6 minutter til de er pænt brune.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12516 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1775 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 3.4 %3.6 g
Kulhydrat: 52.3 %54.6 g
Fedt: 44.3 %21.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;