HjemOpskrifterMørbrad med ovnbagte rodfrugter

Mørbrad med ovnbagte rodfrugter

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Rodfrugter og kartofler
  • 600 g rodfrugter fx gulerødder, pastinak og persillerod
  • 400 g små kartofler
  • 2 bananskalotteløg
  • 1 spsk olie
  • salt
  • sort peber
  • frisk timian eller frisk rosmarin
Svinemørbrad
  • 1 svinemørbrad
  • salt
  • sort peber
  • olie til stegning
Tomatsalat
  • 500 g tomater i forskellige farver og størrelser
  • 1 burrata frisk mozzarella ost
  • frisk basilikum
Hvidløgsmayo
  • 1.5 dl mayonnaise
  • 1 knust fed hvidløg

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rens rodfrugter og kartofler og skær dem i mindre stykker.

  • 2.
    Pil løgene og skær dem i kvarte.

  • 3.
    Kom rodfrugter, kartofler og løg i en lille bradepande, hæld olie over og drys med salt, peber og friske urter.

  • 4.
    Bag grøntsagerne ved 225 grader (varmluft) i 15-20 min.

  • 5.
    Brun svinemørbraden på alle sider i lidt olie på en pande ved høj varme.

  • 6.
    Læg mørbraden oven på grøntsagerne og drys den med salt og peber.

  • 7.
    Sæt bradepanden tilbage i ovnen i yderligere 15-18 min. eller til rodfrugterne er møre og mørbraden færdigstegt (centrumstemperatur: 62-65 grader).

  • 8.
    Skær imens tomaterne i skiver og anret dem på et fad sammen med burrata og basilikumblade.

  • 9.
    Rør mayonnaisen sammen med hvidløg.

  • 10.
    Server mørbraden skiveskåret med rodfrugter, kartofler, tomatsalat og hvidløgsmayo.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10224 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
460 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 17.8 %4.8 g
Kulhydrat: 22.6 %6.1 g
Fedt: 59.6 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;