HjemOpskrifterMørbrad med porrer, kartofler, ristede svampe og brombær

Mørbrad med porrer, kartofler, ristede svampe og brombær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
ovntid: kartofler ca. 30 min og mørbrad ca. 15 min
  • 25 g smør
  • 1 svinemørbrad
  • friskkværnet peber
  • frisk timian
  • 4 porrer
    tilbehør:
    • 25 g smør
    • 200 g blandede svampe
    • salt og sort peber
    • 150 g brombær
    • 75 g ristede valnøddekerner

    Sådan gør du

    • 1.
      Afpuds svinemørbrad og fjern sølvsenen.

    • 2.
      Varm en pande op og brun mørbraden i smør, til den er gylden på alle sider.

    • 3.
      Tag den af varmen og læg den på et skærebræt.

    • 4.
      Krydr med salt, kværnet peber og friske timiankviste.

    • 5.
      Vikl skiver af serranoskinke omkring mørbraden, og hold det evt. fast med kødnåle.

    • 6.
      Skær kartofler i grove stykker, og kom dem i et ovnfast fad.

    • 7.
      Vend dem med olivenolie, salt, peber og frisk timian.

    • 8.
      Giv kartoflerne ca. 30 minutter ved 200°C i almindelig ovn.

    • 9.
      Skær porrer i skrå skiver.

    • 10.
      Kom herefter mørbraden i fadet med kartofler og stik porrer ned mellem kartoflerne.

    • 11.
      Giv det hele 15 minutter ved 225°C.

    • 12.
      Tag mørbraden op og hold den varm under et klæde.

    • 13.
      Giv evt. kartoflerne lidt mere, hvis de ikke er møre.

    • 14.
      Varm en pande op med smør, til det bruser.

    • 15.
      Skyl svampene og riv dem fra hinanden.

    • 16.
      Steg dem på panden, til de er let gyldne, og krydr herefter med salt og peber.

    • 17.
      Anret skiver af mørbrad i et serveringsfad med ovnstegte kartofler og porrer og pynt med svampe, friske brombær, ristede valnødder og friske timiankviste.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    6328 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    415 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.2 g
    Protein: 27.1 %6.6 g
    Kulhydrat: 14.4 %3.5 g
    Fedt: 58.5 %6.6 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;