Mørbrad med porrer, kartofler, ristede svampe og brombær

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Mørbrad med porrer, kartofler, ristede svampe og brombær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Ovntid: Kartofler ca. 30 minutter og mørbrad ca. 15 minutter.

25 g smør
1 stk svinemørbrad
Kværnet peber
Frisk timian
80 g serranoskinke i skiver

Fyld til fadet:
800 g kartofler
½ dl olivenolie
Salt og kværnet peber
Frisk timian
4 porrer

Tilbehør:
25 g smør
200 g svampemix
Salt og peber
150 brombær
75 g ristede valnødder

Sådan gør du

Afpuds svinemørbrad og fjern sølvsenen. Varm en pande op og brun mørbraden i smør, til den er gylden på alle sider. Tag den af varmen og læg den på et skærebræt. Krydr med salt, kværnet peber og friske timiankviste. Vikl skiver af serranoskinke omkring mørbraden, og hold det evt. fast med kødnåle.

Skær kartofler i grove stykker, og kom dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie, salt, peber og frisk timian. Giv kartoflerne ca. 30 minutter ved 200°C i almindelig ovn. Skær porrer i skrå skiver. Kom herefter mørbraden i fadet med kartofler og stik porrer ned mellem kartoflerne. Giv det hele 15 minutter ved 225°C. Tag mørbraden op og hold den varm under et klæde. Giv evt. kartoflerne lidt mere, hvis de ikke er møre.

Varm en pande op med smør, til det bruser. Skyl svampene og riv dem fra hinanden. Steg dem på panden, til de er let gyldne, og krydr herefter med salt og peber. Anret skiver af mørbrad i et serveringsfad med ovnstegte kartofler og porrer og pynt med svampe, friske brombær, ristede valnødder og friske timiankviste.

 

Energi pr. person: 3272 kJ / 780 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 7,0 g