HjemOpskrifterMini pavlovas med bær

Mini pavlovas med bær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 små stykker
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1.5 tsk Maizena majsstivelse
  • 1 tsk vaniljesukker
fyld:
  • 1.5 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis
  • 250 g blandede bær
  • 1 limefrugt (revet skal fra denne)

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æggehviderne til let skum med en elpisker.

  • 2.
    Mens der fortsat piskes, tilsættes sukker lidt ad gangen.

  • 3.
    Fortsæt med at piske i 10 min., til marengsen er helt blank og stiv.

  • 4.
    Vend til sidst eddike, maizena og vaniljesukker i, og kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 5.
    Sprøjt 8 små reder på ca. 8 cm i diameter ud på en bageplade.

  • 6.
    Bag marengsene i 90 min. ved 100°C.

  • 7.
    Undlad at åbne ovnlågen, da det kan få marengsen til at sprække.

  • 8.
    Lad marengsene køle helt af i ovnen, og pil dem så forsigtigt af bagepapiret.

  • 9.
    Pisk fløden til skum, og rør mascarpone sammen med vaniljesukker og flormelis.

  • 10.
    Vend flødeskummet i, og fyld det i marengsene.

  • 11.
    Dette kan også gøres med en sprøjtepose.

  • 12.
    Pynt med blandede bær og revet limeskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7923 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
886 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 6.1 %3.2 g
Kulhydrat: 52.4 %27.3 g
Fedt: 41.5 %9.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;