HjemOpskrifterMeyers Risalamande

Meyers Risalamande

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 200 g kold risengrød (kogt på 200 gram ris)
  • 75 g smuttede mandler
  • 3 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
  • 1 tsk sukker
  • 1 smuttet mandel

Sådan gør du

  • 1.
    Overhæld mandlerne med kogende vand, og lad dem trække i 10 minutter.

  • 2.
    Kom dem under den kolde hane, og smut skallerne af.

  • 3.
    Hak dem mellemfint.

  • 4.
    Pisk fløden, indtil den bliver til en fast, men cremet flødeskum, som danner bløde bølger, og stil den i køleskabet. Flødeskummet skal være iskoldt.

  • 5.
    Mas vaniljekornene med lidt sukker, så er de nemmere at vende ud i grøden.

  • 6.
    Vend vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler i grøden.

  • 7.
    Vend derefter flødeskummet i.

  • 8.
    Justér sødmen efter smag og behag.

  • 9.
    Sæt risalamanden i køleskabet, hvis den ikke skal serveres med det samme. Og husk mandlen, hvis der er mandelgave.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6679 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1152 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 7.2 %4.9 g
Kulhydrat: 14.1 %9.6 g
Fedt: 78.7 %24.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;