HjemOpskrifterMexicansk majssuppe med peberfrugt

Mexicansk majssuppe med peberfrugt

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 gule peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk røget paprika
  • 1 liter hønsefond
  • 350 g små kartofler
  • 400 g majskerner
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber
Tilbehør
  • 100 g feta
  • 1 frisk chili
  • frisk koriander
  • tortillachips med salt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg og peberfrugter i tern, og hak hvidløg fint.

  • 2.
    Varm olien i en gryde, og svits løg og peberfrugter i et par minutter.

  • 3.
    Tilsæt hvidløg, spidskommen og begge slags paprika, og steg videre et minut.

  • 4.
    Kom fond i.

  • 5.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • 6.
    Kom dem i suppen sammen med majskerner.

  • 7.
    Gem en god håndfuld majskerner til servering.

  • 8.
    Lad suppen simre i 30 min., til kartoflerne er møre.

  • 9.
    Tag halvdelen af suppen fra, blend den, og kom den tilbage i gryden.

  • 10.
    Rør piskefløde i, og smag til med salt og limejuice.

  • 11.
    Servér suppen toppet med smuldret feta, chili, koriander, knuste tortillachips og resten af majskernerne.

  • 12.
    Du kan også give den et drys røget paprika.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12252 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 28.4 %8.5 g
Kulhydrat: 49.1 %14.6 g
Fedt: 22.5 %3.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;