HjemOpskrifterMenuierestegt rødspætte med smør­sauce og tyttebær

Menuierestegt rødspætte med smør­sauce og tyttebær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl hvedemel
  • 4 hele flåede rødspætter
  • salt og sort peber
  • olie og smør til stegning
    smørsause:
    • 150 øko smør
    • 2 spsk kapers
    • 1 dl hakket kruspersille
    • 1 spsk friskpresset citronsaft
    • 400 g (1 glas) vilde tyttebær
    • 0.5 citron (usprøjtet) i både
      tilbehør:
      • nye kogte små kartoffel

      Sådan gør du

      • 1.
        Skyl de hele flåede rødspætter i koldt vand, dup dem tørre.

      • 2.
        Kom hvedemel på en tallerken og bland salt og frisk kværnet peber i.

      • 3.
        Varm en pande op med smør og olie til medium temperatur, vend fisken i melblandingen og steg dem en ad gangen på panden.

      • 4.
        Fisken kan holdes lun i 100° C varm ovn mens de øvrige fisk steges færdige.

      • 5.
        Varm en lille gryde op med smør, tilsæt kapers, og hakket persille til saucen.

      • 6.
        Smag til med lidt citronsaft.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      11105 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      622 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.9 g
      Protein: 34.6 %12.7 g
      Kulhydrat: 20.9 %7.7 g
      Fedt: 44.5 %7.5 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;