Marokkanske lammeskanke med couscous og citrusdrys

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 lammeskanke. Salt og peber. 2 spsk olivenolie.
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
500 g søde kartofler
1 dåse hakkede tomater
 ½ l vand
150 g tørrede abrikoser
250 g couscous
3 dl vand
½ bdt bredbladet persille
Revet skal
af
½ ubehandlet citron og ½ økologisk appelsin

Sådan gør du

Krydr lammeskankene med salt og peber og brun dem på alle sider i en ovnfast gryde med olie. Tag dem op af gryden og læg til side. Skær løg i strimler og steg dem i gryden, til de tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg, spidskommen, koriander og kanel og vend det rundt. Tilsæt skrællede, søde kartofler i tern, hakkede tomater, lammeskankene og ½ liter vand. Kom låg på og lad retten simre i ovnen i 2½ time ved 160°C. Efter 1½ time tilsættes abrikoser. Hvis der mangler væske i gryden, tilsættes mere vand. Smag til sidst til med salt.

Til couscous varmes 3 dl vand med ½ tsk groft salt op til kogepunktet. Tilsæt couscous, kom låg på og sluk for varmen. Lad couscousen trække i 10 min. Brug en gaffel til at løsne op i couscousen. Hak persillen groft og bland med citron- og appelsinskal. Kom citrusdrysset over lammet ved servering.

Energi pr. person: 3649KJ/872Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,3 g.
Kulhydrat: 14,2 g.
Fedt: 4,8 g.