HjemOpskrifterMarokkanske lammeskanke med couscous

Marokkanske lammeskanke med couscous

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 lammeskanke
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 bananskalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • revet skal og saft fra 1 appelsin
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1 dåse hakket tomat
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kikært
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl mynte
  • tilbehør: 500 g couscousgryn

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr lammet med salt og peber og brun dem i en gryde med olivenolie.

  • 2.
    Tag dem op og læg til side.

  • 3.
    Skær skalotteløg i skiver og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver.

  • 4.
    Hak hvidløget.

  • 5.
    Kom løg og gulerødder i gryden og steg i ca. 5 min.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg, ingefær, appelsinsaft- og skal, hakket chili, kanel, spidskommen, koriander og paprika og steg et par minutter.

  • 7.
    Kom lammet tilbage i gryden.

  • 8.
    Kom hakkede tomater og vand i og kom låg på.

  • 9.
    Lad kødet simre i 1½-2 timer til det er mørt.

  • 10.
    Kom kikærter og abrikoser i gryden og lad det simre videre i 10 min.

  • 11.
    Drys med mynte og server med f.eks. couscous.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21574 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
542 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 36.3 %11.6 g
Kulhydrat: 40 %12.7 g
Fedt: 23.7 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;