4 personer
4 lammeskanke
Salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
3 bananskalotteløg
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
Revet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
1 chili
1 tsk. kanel
2 tsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 spsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
3 dl vand
1 dåse kikærter
100 g tørrede abrikoser
1 håndfuld mynte
Tilbehør: Couscous
Krydr lammet med salt og peber og brun dem i en gryde med olivenolie. Tag dem op og læg til side. Skær skalotteløg i skiver og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Hak hvidløget. Kom løg og gulerødder i gryden og steg i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, ingefær, appelsinsaft- og skal, hakket chili, kanel, spidskommen, koriander og paprika og steg et par minutter. Kom lammet tilbage i gryden. Kom hakkede tomater og vand i og kom låg på. Lad kødet simre i 1½-2 timer til det er mørt.
Kom kikærter og abrikoser i gryden og lad det simre videre i 10 min. Drys med mynte og server med f.eks. couscous.
Energi pr. person: 2363KJ/565Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,4 g.
Kulhydrat: 5,5 g.
Fedt: 4,6 g.