HjemOpskrifterMarmorkage med appelsin

Marmorkage med appelsin

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 225 g blødt smør + ekstra til formen
  • 225 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • Evt. orange pastafarve

Sådan gør du

  • 1.
    Smør en sandkageform på ca. 1 l med smør, og for den med bagepapir.

  • 2.
    Pisk smør og sukker blødt, og tilsæt vanilje.

  • 3.
    Pisk æggene i ét ad gangen.

  • 4.
    Sigt mel og bagepulver i, og vend dejen sammen.

  • 5.
    Del dejen i to, og kom kakao og mælk i den ene og appelsinskal og evt. lidt konditorfarve i den anden.

  • 6.
    Kom halvdelen af den lyse dej i bunden, så halvdelen af kakaodejen, og gentag så med resten.

  • 7.
    Brug et spyd eller en spisepind til at zigzagge gennem dejen, så du får et marmoreret mønster – bare en enkelt gang.

  • 8.
    Bag kagen i ca. 50 min. ved 175°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15629 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1635 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.8 %5.5 g
Kulhydrat: 43.6 %41.9 g
Fedt: 50.6 %22.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;