Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Marineret grillet kalvemørbrad med grillet grønt
Marineret grillet kalvemørbrad med grillet grønt
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
1 kalvemørbrad
friskkværnet peber
groft salt
belgisk ølmarinade:
0.5 liter mørk øl
1 rød chilipeber
4 stjerneanis
belgisk ølglace:
1 dl flydende honning
20 g smør
100 g gulerødder
100 g æbler
3 stilke frisk timian
tilbehør:
300 g forårsløg
300 g grønne asparges
800 g små kartofler
friskkværnet peber
groft salt
pynt: frisk timian
Sådan gør du
1.
Afpuds kalvemørbraden.
2.
Til den belgiske ølmarinade blandes belgisk øl med finthakket chili og hakket stjerneanis i en beholder eller en dobbelt frostpose.
3.
Lad kalvemørbraden marinere i ølmarinaden i 5-6 timer eller natten over på køl.
4.
Dup kalvemørbraden med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun den af på alle sider på grillen ved direkte varme.
5.
Grill derefter kalvemørbraden ved indirekte varme, til kernetemperaturen er 53°C.
6.
Tag den af grillen, og lad den hvile tildækket i 10 minutter.
7.
Temperaturen stiger, mens den hviler.
8.
Skær herefter kødet i skiver.
9.
Lav den belgiske ølglace ved at koge 500 ml mørk belgisk øl ned til det halve.
10.
Tilsæt honning og kog det ind til en blank glace.
11.
Skum den ren for urenheder undervejs.
12.
Skær gulerødder og æbler i tern og sauter dem i smør på en pande i 3 minutter.
13.
Tilsæt glacen og smag til med frisk timian.
14.
Kog kartofler og skær forårsløg i halve.
15.
Grill forårsløg, grønne asparges og kogte kartofler på grillen i ca. 5 minutter.
16.
Krydr med salt og peber.
17.
Anret grillet grønt med skiver af kalvemørbrad, ølglace og pynt med timian.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12327 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
350 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
37.4 %
7.7 g
Kulhydrat:
43.3 %
8.9 g
Fedt:
15.9 %
1.5 g
Alkohol:
3.4 %
0.4 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;