6 personer
1 stk kalvemørbrad
Salt og kværnet peber
Belgisk ølmarinade:
1 flaske mørk belgisk øl
1 rød chili
4 stk stjerneanis
Belgisk ølglace:
500 ml mørk belgisk øl
1 dl flydende honning
20 g smør
100 g gulerødder
100 g æble
3 stilke frisk timian
Tilbehør:
300 g forårsløg
300 g grønne asparges
800 g nye små kartofler
Salt og kværnet peber
Pynt: Frisk timian
Afpuds kalvemørbraden. Til den belgiske ølmarinade blandes belgisk øl med finthakket chili og hakket stjerneanis i en beholder eller en dobbelt frostpose. Lad kalvemørbraden marinere i ølmarinaden i 5-6 timer eller natten over på køl.
Dup kalvemørbraden med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun den af på alle sider på grillen ved direkte varme. Grill derefter kalvemørbraden ved indirekte varme, til kernetemperaturen er 53°C. Tag den af grillen, og lad den hvile tildækket i 10 minutter. Temperaturen stiger, mens den hviler. Skær herefter kødet i skiver.
Lav den belgiske ølglace ved at koge 500 ml mørk belgisk øl ned til det halve. Tilsæt honning og kog det ind til en blank glace. Skum den ren for urenheder undervejs. Skær gulerødder og æbler i tern og sauter dem i smør på en pande i 3 minutter. Tilsæt glacen og smag til med frisk timian.
Kog kartofler og skær forårsløg i halve. Grill forårsløg, grønne asparges og kogte kartofler på grillen i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber. Anret grillet grønt med skiver af kalvemørbrad, ølglace og pynt med timian.
Energi pr. person: 3240 kJ / 771 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 2,0 g
Alkohol: 0,5 g