HjemOpskrifterMarineret grillet kalvemørbrad med grillet grønt

Marineret grillet kalvemørbrad med grillet grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 kalvemørbrad
  • friskkværnet peber
  • groft salt
belgisk ølmarinade:
  • 0.5 liter mørk øl
  • 1 rød chilipeber
  • 4 stjerneanis
belgisk ølglace:
  • 1 dl flydende honning
  • 20 g smør
  • 100 g gulerødder
  • 100 g æbler
  • 3 stilke frisk timian
tilbehør:
  • 300 g forårsløg
  • 300 g grønne asparges
  • 800 g små kartofler
  • friskkværnet peber
  • groft salt
  • pynt: frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Afpuds kalvemørbraden.

  • 2.
    Til den belgiske ølmarinade blandes belgisk øl med finthakket chili og hakket stjerneanis i en beholder eller en dobbelt frostpose.

  • 3.
    Lad kalvemørbraden marinere i ølmarinaden i 5-6 timer eller natten over på køl.

  • 4.
    Dup kalvemørbraden med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun den af på alle sider på grillen ved direkte varme.

  • 5.
    Grill derefter kalvemørbraden ved indirekte varme, til kernetemperaturen er 53°C.

  • 6.
    Tag den af grillen, og lad den hvile tildækket i 10 minutter.

  • 7.
    Temperaturen stiger, mens den hviler.

  • 8.
    Skær herefter kødet i skiver.

  • 9.
    Lav den belgiske ølglace ved at koge 500 ml mørk belgisk øl ned til det halve.

  • 10.
    Tilsæt honning og kog det ind til en blank glace.

  • 11.
    Skum den ren for urenheder undervejs.

  • 12.
    Skær gulerødder og æbler i tern og sauter dem i smør på en pande i 3 minutter.

  • 13.
    Tilsæt glacen og smag til med frisk timian.

  • 14.
    Kog kartofler og skær forårsløg i halve.

  • 15.
    Grill forårsløg, grønne asparges og kogte kartofler på grillen i ca. 5 minutter.

  • 16.
    Krydr med salt og peber.

  • 17.
    Anret grillet grønt med skiver af kalvemørbrad, ølglace og pynt med timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12327 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
350 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 37.4 %7.7 g
Kulhydrat: 43.3 %8.9 g
Fedt: 15.9 %1.5 g
Alkohol: 3.4 %0.4 g
;