HjemOpskrifterMarengskys

Marengskys

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • evt. rød frugtfarve, fx slikfarve

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom æggehvider i en helt ren skål, og sørg for, at der ikke er det mindste spor af æggeblomme i.

  • 2.
    Pisk hviderne stive, og drys så sukkeret i lidt ad gangen, mens du stadig pisker.

  • 3.
    Pisk marengsen i 8-10 min., til den er helt stiv, sej og blank.

  • 4.
    Sigt flormelis i, og vend det forsigtigt i marengsen.

  • 5.
    Brug evt. en smule farvepaste, hvis du vil lave lyserøde marengskys.

  • 6.
    Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt ud til små kys på bageplader med bagepapir.

  • 7.
    Bages i 1 time ved 100°C.

  • 8.
    Sluk ovnen, men undlad at åbne ovndøren i mindst 1 time – gerne mere – til marengsen er kølet af. På den måde undgår du, at de revner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3489 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1342 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 3 %2.3 g
Kulhydrat: 97 %76.6 g
Fedt: 0 %0.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;