Marengskys

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Marengskys
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Antal: 40 stk.

2 æggehvider 

100 g sukker 

100 g flormelis 

Evt. rød farvepaste

Sådan gør du

Kom æggehvider i en helt ren skål, og sørg for, at der ikke er det mindste spor af æggeblomme i. Pisk hviderne stive, og drys så sukkeret i lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Pisk marengsen i 8-10 min., til den er helt stiv, sej og blank. Sigt flormelis i, og vend det forsigtigt i marengsen. Brug evt. en smule farvepaste, hvis du vil lave lyserøde marengskys. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt ud til små kys på bageplader med bagepapir. Bages i 1 time ved 100°C. Sluk ovnen, men undlad at åbne ovndøren i mindst 1 time – gerne mere – til marengsen er kølet af. På den måde undgår du, at de revner. 

 

Energi pr. person: 441KJ/105Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,6 g. 
Kulhydrat: 74,2 g.
Fedt: 0 g